Koeman looft openbaring bij Oranje: ‘Hij heeft me echt verrast: ge-wel-dig!’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
07 nov. 2023, 13:21
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Ronald Koeman is zeer te spreken over Tijjani Reijnders. De bondscoach van het Nederlands elftal haalde de middenvelder, die afgelopen zomer een transfer van AZ naar AC Milan maakte, enigszins uit nood geboren bij zijn selectie, maar kent nu geen twijfels meer. "Tegen Frankrijk was hij ge-wel-dig!", doelde Koeman maandagavond bij Rondo op ZiggoSport op de EK-kwalificatiewedstrijd van afgelopen maand.

"Reijnders doet het erg goed bij Milan. Als je vanuit AZ naar Milaan gaat en je bent gewoon in je eerste jaar basisspeler op het middenveld, dat zegt voldoende", stelt Koeman. De teller van Reijnders staat na de interlandperiodes van september en oktober inmiddels op vier A-interlands. "Hij heeft mij wel verrast. In de periode voor de Nations League hadden we wat meer jongens opgeroepen, ook Tijjani zat daarbij."

Reijnders een zekerheidje in Oranje?

"Door blessures krijgen anderen een kans… Toen heeft hij me wel verrast."Koeman ziet elementen van Frenkie de Jong terugkomen bij Reijnders. "Hij heeft eigenlijk wat Frenkie ook heeft: hij loopt heel makkelijk. Hij heeft diepte in zijn spel zonder bal. Of ze samen kunnen spelen? Goede voetballers kunnen altijd samen. Tijjani kan ook wat dieper op het veld spelen dan Frenkie."

Nederland ging vorige maand met 1-2 ten onder tegen Frankrijk, maar Reijnders kon Koeman absoluut bekoren "Reijnders speelde op een soort 10-positie met twee middenvelders in zijn rug. Dat deed hij ge-wel-dig!" Koeman ziet Reijnders als een zeer veelzijdige speler. "Hij heeft een dribbel aan de bal, hij heeft diepte zonder bal. Hij kan op meerdere posities op het middenveld spelen."