Lars Unnerstall staat open voor oproep van Ronald Koeman

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
26 okt. 2023, 16:14
26 jan. 2024, 09:15
© ProShots

Lars Unnerstall staat open voor het Nederlands elftal. De doelman van FC Twente, die ruim 33 jaar geleden het levenslicht in Duitsland zag, is al jaren een van de minst gepasseerde keepers van de Eredivisie. Hij weet dat hij zo nu en dan in verband wordt gebracht met Oranje. "Dat mensen me in verband brengen met het Nederlands elftal beschouw ik als een mooi compliment", zegt hij daar zelf over tegenover Voetbal International.

"Af en toe flitst het door mijn hoofd: met een Nederlands paspoort had ik misschien op een EK of WK kunnen keepen. Maar ik kom niet in aanmerking, omdat ik weer in Duitsland ben gaan wonen", doelt hij op zijn nieuwe woonplaats na zijn transfer van PSV naar FC Twente, in de zomer van 2021. "Van die keuze heb ik zeker geen spijt. Ik heb nog nooit iets gehoord van de KNVB, dus geen idee of ik in beeld was gekomen."

Unnerstall staat open voor Oranje

"Met Duitsland naar een eindronde gaan, kan ik sowieso wel vergeten. Ik kan zo al vijf keepers opnoemen die boven mij staan: Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen, Kevin Trapp, Oliver Baumann en Bernd Leno. Zij zijn ook beter dan ik. En zo zijn er vast nog wel vijf andere Duitse keepers die eerder dan ik zullen worden opgeroepen voor de nationale ploeg." Unnerstall zou wel open staan voor Oranje. "Ik zou best voor het Nederlands elftal willen uitkomen. Ik speel hier al zeven jaar, ben inmiddels aardig vernederlandst."

"Ik merk het als ik in de auto zit en nadenk over wat ik nog moet doen. Ik moet boodschappen doen, denk ik dan bijvoorbeeld. Niet ich muss noch Einkaufen gehen. Steeds vaker kan ik niet op een Duits woord komen, maar heb ik wel de Nederlandse vertaling paraat." De voorbije interlands van Oranje kwamen Andries Noppert, Justin Bijlow, Mark Flekken en Bart Verbruggen in aanmerking voor een oproep.