Leonne Stentler verbijstert met analyse: ‘Ontslag lijkt me de enige passende straf!’

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 jun. 2024, 19:00
16 jun. 2024, 19:14
Leonne Stentler, Oranje, Nederlands elftal
© NOS - Leonne Stentler, analist bij de NOS

Leonne Stentler zorgde zondagavond voor gefronste wenkbrauwen bij voetbalminnend Nederland. De analiste liet bij de NOS haar licht schijnen over het spel van het Nederlands elftal in het EK-duel met Polen (1-2 winst). Ze was zeer lovend over Xavi Simons. Op X kunnen velen zich echter niet vinden in de mening van Stentler, zo blijkt uit reacties.

“Ik vond Xavi goed”, zei Stentler. Presentator Jeroen Stomphorst reageerde direct met enige verbazing. “Ja? Vond je Xavi goed? We hebben hem toch eigenlijk niet zoveel gezien”, antwoordde hij. “Nee, maar ik vond hem echt, zeker in de eerste helft, rondom Memphis goed met loopacties. Als Memphis meer ballen had afgemaakt, had hij ook meer assists achter zijn naam gehad. En dat hakje… ik heb genoten.”

Artikel gaat verder onder video

Leonne Stentler vond Xavi Simons goed spelen tegen Polen

In de media kreeg Simons echter lage rapportcijfers voor zijn optreden tegen Polen. Voetbal International geeft de aanvaller, die na ruim een uur werd vervangen door Donyell Malen, met een 4,5 het laagste cijfer. Het Algemeen Dagblad geeft hem een 5. “Zijn treffer tegen Canada zou hem over de drempel hebben geholpen als international waar hij vaak op zoek was naar de versie van zichzelf die in de Bundesliga zoveel indruk maakte. Maar tegen de Polen was het te vaak net niet voor de aan de rechterkant opgestelde Simons.”

Lees meer: Van der Vaart had één speler niet laten spelen tegen Polen: ‘Hij was onzichtbaar'

Op X gaat men ondertussen los over de analyse van Stentler. Er wordt zelfs over haar ontslag gesproken.

Lees meer over:

Oranje Euro2024 Xavi Simons