Letten met gemengde gevoelens: 'Ze scoorden alleen uit een hoekschop'

Max Max
09 okt. 2021, 10:25
11 okt. 2021, 22:49
© IMAGO

Oranje had het lastig met Letland gisteravond, en dat zorgde voor gemengde gevoelens bij de spelers en bondscoach van de tegenstander. Ze waren trots op het spel, maar hadden ook het gevoel dat er meer in had gezeten.

Vleugelaanvaller Jaunzems zei na afloop: "Ik denk dat we het als team heel goed hebben gedaan. We hebben voor elkaar gevochten en de tegenstander had ook minder kansen dan in Amsterdam. Voor de wedstrijd wisten we al dat er mogelijkheden zouden liggen op de counter en daar hebben we op gewacht. Vroeg of laat krijg je toch kansen. In de tweede helft kregen we het besef dat we een punt konden pakken en voor een sensatie konden zorgen. We hadden hier een beter resultaat kunnen neerzetten dan veel mensen van tevoren hadden verwacht. Als we in deze wedstrijd een punt hadden kunnen pakken, kunnen we dat in elke wedstrijd."

'Dit is ons spel'

Middenvelder Emsis was ook tevreden over het verloop: "Dit is ons spel en daarmee hadden we een positief resultaat kunnen neerzetten. Maar helaas, het is 0-1. Zij wisten ook alleen maar uit een hoekschop te scoren. Misschien focusten we bij die corner te veel op Virgil van Dijk en Stefan de Vrij, maar we vergaten Davy Klaassen te dekken."

De gevoelens zijn daarom wisselend: "Als we voor de wedstrijd te horen zouden krijgen dat het 0-1 zou worden en we in de laatste minuten nog een kans zouden krijgen op 1-1, zou niemand dat een heel waarschijnlijk scenario hebben gevonden. Het leek er uiteindelijk op dat dit dé dag was om voor een stunt te zorgen, gesteund door de geweldige fans. We voelden de steun, de energie.”

Bondscoach Kazakevics tevreden

Dainis Kazakevics, bondscoach van Letland, was het met zijn spelers eens: ,,Het was jammer dat we niet konden scoren op de momenten dat we daartoe de kans kregen. Onze tactiek werkte goed, want Nederland heeft weinig kansen gekregen. Zowel aanvallend als verdedigend waren we beter dan voorheen."

Hij was dan ook trots dat zijn team dit kon tegen Oranje: "Nederland is een team dat alle wedstrijden in deze groep domineert. Tegen Turkije hadden we bijvoorbeeld veel meer balbezit. Het is ook niet zo dat Nederland constant gevaarlijk werd met het balbezit.”

Lees meer over:

WK 2022