Matchwinner Dumfries: 'Hij moest een keer goed vallen'

Max Max
14 jun. 2021, 07:55
14 jun. 2021, 11:27
© IMAGO

Denzel Dumfries werd na de wedstrijd tegen Oekraïne uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De onverzettelijke rechtsback maakte enkele minuten voor tijd de winnende goal tegen Oekraïne en dat zorgde uiteraard voor vreugde in het hele Oranjekamp.

Niet in de laatste plaats bij Dumfries zelf, die dus ook nog eens werd uitgeroepen voor Man of the Match: "Gini was het er niet mee eens", lachte Dumfries tegen de NOS. "Nee hoor, geintje. Het belangrijkste is dat we drie punten hebben."

Het betekende de eerste interlandgoal voor Dumfries. "Voor de wedstrijd zei Cody (Gakpo, red.) al dat ik zou gaan scoren, serieus. Ik ben blij dat het vanavond was. In dit systeem kom je veel voor de goal. Ik was er echt naar op zoek, vooral nadat ik die eerste kans miste."

Dumfries, die niet bekend staat als de meest verfijnde voetballer, maar eentje die met zijn karakter heel veel goed maakt. Hij voelt veel vertrouwen van bondscoach Frank de Boer: "De bondscoach geeft me veel vertrouwen. Hij praat veel met mij, vertelt wat er gevraagd wordt. Nu is het zorgen dat ik doorgroei in mijn rol."

Lees meer over:

WK 2022 Denzel Dumfries