Lijdensweg van Matthijs de Ligt duurt voort na slecht nieuws

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
17 jan. 2024, 12:54
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Matthijs de Ligt kan voorlopig niet in actie komen. De verdediger van Bayern München en het Nederlands elftal heeft tijdens het trainingskamp van zijn club in Faro een blessure aan het kapsel van zijn linkerknie opgelopen.

Nader onderzoek wees de ernst van de blessure uit. De Ligt ontbrak dinsdag al op het trainingsveld, maar de club gaf die dag geen reden voor zijn afwezigheid. Het nieuws betekent een nieuwe klap voor de 24-jarige Nederlander, die voorlopig het trainingsveld van der Rekordmeister zal moeten vermijden.

Gaat Matthijs de Ligt mee naar het EK?

De Ligt is door blessureleed bezig aan een teleurstellend seizoen. Hij moest al liefst elf duels van Bayern in alle competities aan zich voorbij laten gaan mede door een knieblessure. In twee wedstrijden kwam de Nederlander niet van de bank af en in de overige twaalf duels stond hij maar 525 minuten binnen de lijnen: bijna 44 minuten per wedstrijd. Trainer Thomas Tuchel kiest meestal voor Dayot Upamecano en Kim Min-jae in het centrum van de defensie.

De Ligt, 43 A-interlands, heeft als Oranje-international een matig kalenderjaar achter de rug. De verdediger verloor zijn basisplaats en speelde, ook mede door blessureleed, maar drie van de tien interlands in 2023. Hij stond in de basis in de EK-kwalificatieduels met Gibraltar (3-0) en Ireland (1-2) en speelde vijf minuten in de 3-0 zege op Griekenland in dezelfde kwalificatiecampagne voor het EK in Duitsland.

Lees ook: Gaat Kluivert voor een ander land dan Nederland spelen?

De blessure van De Ligt is zodoende mogelijk ook slecht nieuws voor bondscoach Ronald Koeman. Ter voorbereiding op het EK in Duitsland speelt Oranje in maart oefeninterlands tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart).