Max Verstappen zat scheldend voor de televisie: 'Hij raakt de bal niet eens!'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 jun. 2024, 14:44
23 jun. 2024, 14:53
Max Verstappen, Formule 1, Oranje, Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Max Verstappen, Formule 1-coureur en groot Oranjefan

Hoewel Formule 1-coureur Max Verstappen dit weekend in actie komt tijdens de Grand Prix van Spanje, heeft hij vrijdagavond de tijd genomen om het EK-duel tussen het Nederlands elftal en Frankrijk te bekijken. De regerend wereldkampioen bekent voor de camera's van Viaplay dat de afgekeurde goal van Xavi Simons een flinke scheldpartij bij hem ontlokte.

Een dag na de wedstrijd van Oranje zette Verstappen tijdens de kwalificatie de tweede tijd neer, waardoor hij zondag achter McLaren-coureur Lando Norris vanaf P2 start aan de Grand Prix. Hij blijkt tijdens het raceweekend echter ook tijd vrij te maken om de verrichtingen van Oranje op het EK in Duitsland te volgen.

Artikel gaat verder onder video

Max Verstappen is een groot Oranjefan

Verstappen geeft toe dat hij 'redelijk nerveus' naar het duel met les Bleus heeft gekeken. "Puur omdat ik wist dat je die wedstrijd wil winnen, maar je wil hem vooral niet verliezen. Ik denk dat je dat ook wel merkte aan allebei de teams. Ze wilden allebei niet verliezen. Dat was wel mooi om te zien. Ik ben wel een paar keer opgestaan en heb wel een paar keer door m'n handen gewreven en naar voren gaan zitten", beschreef de coureur hoe hij meeleeft.

Lees ook: Oranje-revelatie neemt mogelijk voortijdig afscheid van het EK

Toen Simons Oranje in de tweede helft uit een rebound op 1-0 leek te zetten, was het even groot feest: "Toen ben ik opgesprongen", aldus Verstappen. "Misschien heeft iemand mij gehoord met schreeuwen. Daarna met de VAR-beslissing heb ik ook even gescholden", bekende hij. De coureur heeft een duidelijke mening over de beslissing van de arbitrage. Zij keurden de goal af omdat Denzel Dumfries, in buitenspelpositie, te dicht op de Franse doelman Mike Maignan zou hebben gestaan. "Als Dumfries daar niet had gestaan, had je hem ook nooit gehad. Ik vind wel dat je dat soort dingen mee moet nemen in de beslissing. Uiteindelijk maakt het niet uit of hij er gestaan had of niet. Dumfries raakte die bal niet eens aan."

Volg alle ontwikkelingen rondom de Formule 1 via GPFans!