Oranje-revelatie neemt mogelijk voortijdig afscheid van het EK

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 jun. 2024, 13:36
23 jun. 2024, 14:07
Het Nederlands elftal voorafgaand aan het EK-duel met Frankrijk
© IMAGO/Mee Met Oranje - Het Nederlands elftal voorafgaand aan het EK-duel met Frankrijk

Jerdy Schouten moet het EK mogelijk voortijdig verlaten. Kirsten Zuidgeest, de vrouw van de international, is hoogzwanger en is in juli uitgerekend. Als het Nederlands elftal ver komt, moet de ploeg wellicht verder zonder de uitblinkende middenvelder.

"Ze is pas uitgerekend na het toernooi, hoor", aldus Schouten in gesprek met de NOS. "Ik zal manifesteren dat ik pas na de finale en huldiging naar huis hoef, haha", vervolgt hij. Eerder dit jaar maakte het stel via Instagram bekend dat ze samen een meisje krijgen. Het koppel is al enkele jaren samen en trouwde in 2023 bij Slot Moermond, een kasteel in het Zeeuwse dorp Renesse.

Jerdy Schouten verlaat het EK mogelijk eerder dan gepland

Wat doet Schouten als zijn vrouw tijdens het EK in Duitsland bevalt én Oranje nog in het toernooi zit? "Daar wil ik nog niet aan denken", zegt hij in gesprek met ESPN en Vandaag Inside Oranje. Hij heeft er echter wel stiekem al over nagedacht. "Ik wil het niet uitspreken wat ik dan doe, want ik hoop gewoon dat ze voorlopig nog even blijft zitten."

Lees ook: Oranje bijna zeker van achtste finales: dit zijn de mogelijke tegenstanders

Zuidgeest was tijdens de familiedag van Oranje nog gewoon aanwezig. "Het gaat heel goed met haar. We hopen dat ons kindje gewoon nog even blijft zitten. Er is altijd kans dat ze eerder geboren wordt, maar daar gaan we nog even niet van uit."

Lees ook: Driessen pleit voor drie veranderingen bij Oranje tegen Oostenrijk

Schouten heeft door het afhaken van de geblesseerde Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong een basisplek veroverd bij Oranje. Na twee sterke wedstrijden tegen Polen (1-2 winst) en Frankrijk (0-0) is hij niet meer weg te denken uit de basisopstelling van bondscoach Ronald Koeman en ontpopt hij zichzelf tot een ware EK-revelatie. Schouten kreeg al veel lof voor zijn optredens en Maarten Wijffels noemde de middenvelder in het Algemeen Dagblad 'mister one touch', omdat hij alles met één, maximaal twee keer raken doorspeelt.

Lees meer over:

Oranje Jerdy Schouten