Memphis Depay verlaat training Atlético Madrid per brancard

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 apr. 2024, 19:52
06 apr. 2024, 19:52
© IMAGO

Memphis Depay is mogelijk voor onbepaalde tijd niet inzetbaar. De aanvaller van Atlético Madrid en het Nederlands elftal viel zaterdag geblesseerd uit op de training en moest het trainingsveld van zijn Spaanse werkgever zelfs per brancard verlaten, zo schrijven Spaanse media. Het is tot op heden nog niet duidelijk hoe ernstig de kwetsuur van Depay is.

Depay kwam in het laatste gedeelte van de training in botsing met een teamgenoot van Atlético en kon niet meer verder. Het is nog wachten op een officieel bericht van de club uit Madrid. Er is dit weekeinde geen competitievoetbal in verband met de bekerfinale tussen Athletic Club en Real Mallorca, maar Atlético wacht belangrijke duels: het tweeluik met Borussia Dortmund in de Champions League en een thuisduel met Girona.

Memphis Depay raakt geblesseerd op training Atlético

Depay maakte afgelopen maand na een jaar eindelijk zijn rentree in het Nederlands elftal. Hij moest door divers blessureleed in totaal acht van de tien interlands in 2023 laten schieten. Zowel tegen Schotland als tegen Duitsland stond Depay in de basis en werd hij een kwartier voor tijd voortijdig naar de kant gehaald door bondscoach Ronald Koeman.

Lees ook: FIFA maakt daling van Nederland én grootste stijger bekend

Koeman zal in spanning afwachten of de blessure van Depay, goed voor negentig interlands, ernstig is of niet. Nederlands speelt begin juni nog oefeninterlands tegen IJsland en Canada, waarna op 16 juni het eerste groepsduel met Polen op het EK in Duitsland op het programma staat. Daarna volgen nog ontmoetingen met Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (25 juni).