Memphis op jacht naar topscorerstitel

Max Max
08 jun. 2022, 13:04
08 jun. 2022, 13:06
© IMAGO

De scoringsdrift van Memphis Depay in Oranje kent de afgelopen jaren geen grenzen. De spits van Oranje, waar ondanks zijn vele doelpunten nog altijd veel kritiek op is, scoort de laatste jaren aan de lopende band.

Memphis scoort zelfs zoveel dat we er serieus rekening mee moeten houden dat hij binnen afzienbare tijd all-time topscoreren van Oranje wordt. Wie had dat enkele jaren geleden gedacht?

Huntelaar bijna ingehaald, Van Persie in het vizier

Depay staat momenteel op 41 doelpunten in Oranje en staat daarmee op de derde plek in het lijstje van topscorers. Alleen Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie maakten meer goals in het shirt van het Nederlands elftal.

Op Klaas-Jan Huntelaar staat Depay er nog maar één achter. Grote kans dat hij the Hunter nog tijdens deze interlandperiode achterhaalt. Van Persie is met 51 goals topscorer allertijden. Om hem in te halen heeft Depay dus nog minimaal tien goals nodig.

Depay lijkt met zijn 28 jaar echter nog tijd genoeg te hebben om RvP te achterhalen. Zeker aangezien hij op dit moment in zijn beste vorm ooit lijkt te steken. Hij speelde tot dit moment 78 interlands en scoorde daarin dus 41 doelpunten, een meer dan prima gemiddelde.

Pas laat op stoom

In het begin van zijn interlandcarrière leek het er overigens niet op dat Depay de topscorerstitel binnen zou slepen. Na 26 interlands stond de teller pas op drie goals. In de 52 wedstrijden daarna scoorde Memphis dus liefst 38 keer. 

Sinds 2021 is Depay helemaal op stoom geraakt. In de 18 interlands sindsdien maakte hij 20 doelpunten. Als hij met dat moyenne doorgaat heeft hij Van Persie misschien dit jaar zelfs nog wel te pakken.

Wie weet maakt hij die 52e wel in de WK-finale op 18 december van dit jaar... Dromen mag toch?

Dit is de huidige stand van de topscorers van Oranje:

Lees meer over:

WK 2022 Memphis Depay