Alles over Nederland op het WK 2022

Max Max
02 apr. 2022, 16:00
24 mrt. 2023, 09:01
© IMAGO

Nederland zit op het WK 2022 in Groep A. De tegenstanders van het Nederlands elftal zijn thuisland Qatar, Senegal en Ecuador. Tegen alledrie de landen heeft Oranje nog nooit gespeeld op een eindtoernooi. Nederland mag het WK beginnen met een duel tegen Senegal: de wedstrijd Nederland - Senegal staat 21 november op het programma, om 17:00. Wij zetten alle vragen en antwoorden over het WK 2022 op een rij.

  • Nederland opent het WK toch niet
  • De spelers die Van Gaal meeneemt
  • Wanneer speelt Nederland zijn groepswedstrijden?
  • Hoe ziet het hotel van Nederland eruit?

Waarom speelt Nederland toch niet de openingswedstrijd?

Uit het wedstrijdprogramma van de FIFA bleek in eerste instantie dat het Nederlands elftal het WK mocht openen tegen Senegal. De eerste groepswedstrijd stond op 21 november gepland, om 11:00 Nederlandse tijd.

Dat is echter aangepast, omdat Qatar het WK toch zou moeten openen. Daarom is het WK een dag vervroegd en spelen Ecuador en Qatar al op zondag 20 november het eerste duel. Nederland tegen Senegal is verplaatst naar 17.00 uur Nederlandse tijd.

De selectie van Oranje tijdens WK 2022

Van Gaal maakte op vrijdag 11 november zijn selectie bekend. De 26 spelers die meegaan naar Qatar werden via een video bekendgemaakt. De 13 afvallers kregen vrijdagochtend een telefoontje van Van Gaal of keeperstrainer Frans Hoek.

De complete definitieve selectie van oranje vind je hier >>

Wanneer speelt Nederland de wedstrijden op het WK 2022?

Doordat het Nederlands elftal in Groep A terechtkwam, heeft het een zeer korte voorbereidingstijd. Al op de eerste dag van het WK komt de ploeg van Louis van Gaal in actie. Een week daarvoor wordt nog normale competitie gespeeld. Alle groepswedstrijden van Nederland op een rij:

Hoe zie het hotel van het Nederlands elftal eruit?

Het Nederlands elftal verblijft tijdens het WK 2022 in een Marriot-hotel in Doha. Dit superdeluxe hotel is van alle gemakken voorzien: denk aan een spa en meerdere zwembaden. Wat dat mag kosten? Een overnachting bedraagt 500 euro per nacht, en 40 euro extra als je er ontbijt bij wenst. Hier vind je meer beeld van het hotel.

Lees meer over:

WK 2022 Qatar