Nederlands elftal wint eenvoudig met 0-6 in slotwedstrijd tegen Gibraltar

Jeen Grievink Jeen Grievink
21 nov. 2023, 22:33
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Het Nederlands elftal heeft haar laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar eenvoudig gewonnen. Oranje sloot de kwalificatiecampagne af met een 0-6 zege. Calvin Stengs was met drie doelpunten de grote zijde aan de kant van Nederland, dat uiteindelijk tweede werd in groep B met 18 punten.

Er stond voor Oranje weinig tot niets meer op het spel tegen Gibraltar. De mannen van bondscoach Ronald Koeman waren al verzekerd van deelname aan het EK en daarom kon er geëxperimenteerd worden met de opstelling. Er stonden talloze nieuwe namen in het veld, waaronder Thijs Dallinga en Jorrel Hato, die in de tweede helft hun debuut mochten maken. Het was echter Stengs die de schijnwerpers op zich gericht wist te krijgen. Hij scoorde maar liefst drie keer.

Drie doelpunten per helft

Gibraltar probeerde de schade beperkt te houden, maar kwam er niet aan te pas. Nederland nam het initiatief, zocht constant de aanval en stond bij rust al met 0-3 voor. Stengs opende de score en daarna vonden ook Mats Wieffer en Teun Koopmeiners het net. Na de onderbreking ging Stengs door met scoren. Binnen pakweg tien minuten scoorde hij twee keer. Het slotakkoord kwam van de voet van Cody Gakpo, die in de laatste minuten van de wedstrijd de 0-6 binnenschoot met een indraaiende bal.

Oranje sluit kwalificatiecampagne af met 18 punten

Door de 0-6 zege sluit Oranje de kwalificatiereeks af met 18 punten uit 8 wedstrijden en liet het positief doelsaldo van +10 noteren. Alleen Frankrijk deed het in diezelfde groep beter. Les Blues behaalde 22 punten met een positief doelsaldo van +26, mede door hun 14-0 zege tegen Gibraltar, eerder dit jaar.

Lees meer over:

EK 2024 Gibraltar Calvin Stengs