Nick Olij reageert op slecht nieuws van Koeman over Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
16 mrt. 2024, 10:23
16 mrt. 2024, 10:23
© IMAGO

Nick Olij is een van de vier afvallers voor de definitieve selectie van het Nederlands elftal richting de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. De doelman van Sparta Rotterdam behoorde wel tot de voorselectie, maar uiteindelijk viel hij, net als Frenkie de Jong, Joshua Zirkzee en Micky van de Ven, buiten de boot. Olij kan hoe dan ook leven met de keuze van bondscoach Ronald Koeman, zo laat hij weten aan ESPN.

“Het is altijd jammer als je niet bij de definitieve selectie zit, maar niet meer dan dat. Het is zonde.” Olij zat in oktober voor het eerst bij de selectie van Oranje, maar wacht nog altijd op zijn eerste interland. Koeman geeft voorlopig de voorkeur aan Bart Verbruggen, Justin Bijlow en Mark Flekken. “Ik denk niet dat ik in de positie ben dat ik ervan uit kan gaan dat ik zomaar ergens bij zit. Voor mij is het überhaupt een groot compliment dat ik weer in de voorselectie zat.

Ronald Koeman maakt selectie Oranje bekend

“Ik doe er alles aan om bij de definitieve selectie te zitten, maar uiteindelijk zijn er andere keuzes gemaakt”, aldus Olij. Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk vindt het eveneens ‘zonde’ voor de doelman. “Ik denk dat hij heeft aangetoond dat hij bij de beste keepers van Nederland hoort. Iedereen binnen Sparta en verder dan Sparta had het hem gegund.”

Lees ook: Vraagtekens bij selectie Oranje: ‘Hij is Nederlands elftal-waardig’

Olij blijft zijn best doen om in beeld te blijven bij Oranje. “Dromen mag altijd, maar ik ga niet hardop roepen dat ik ergens bij hoor. Ik blijf mijn ding doen. Alles valt en staat met prestaties op het veld. Dat is het enige waar ik invloed op heb.” Verbruggen was de laatste interlands de eerste doelman van Oranje. Koeman heeft ook nog opties als Jasper Cillessen en Justin Bijlow achter de hand.