Nieuwe blessure houdt Ronald Koeman in spanning

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
17 mei 2024, 15:46
17 mei 2024, 16:02
© IMAGO

Marten de Roon lijkt met het Nederlands elftal aan het EK in Duitsland deel te kunnen nemen. De middenvelder van Atalanta viel woensdag geblesseerd uit in de finale van de Coppa Italia. Donderdag werd hij door Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie voor het toernooi in Duitsland.

Na 65 minuten greep De Roon woensdag naar zijn hamstring in de finale van de Italiaanse beker tegen Juventus (0-1 verlies). De middenvelder sloeg direct zijn handen voor zijn ogen en verliet zichtbaar aangedaan het veld. Het seizoen met Atalanta zit er voor De Roon zeker op. Dat betekent dat de middenvelder de Europa League-finale tegen Bayer Leverkusen, op woensdag 22 mei, moet missen.

Is Marten de Roon op tijd fit voor het EK?

De Roon maakte op 13 november 2016 zijn debuut voor Oranje in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (1-3 winst). De middenvelder speelde tot dusver 42 interlands, waarin hij één doelpunt maakte. Na het wegvallen van Mats Wieffer, die met een bovenbeenblessure kampt, leek het waarschijnlijk dat De Roon een plek in de definitieve selectie van Koeman voor het Europees kampioenschap kon verwachten.

Lees ook: Deze spelers uit de EK-selectie van Oranje uit 2021 zien we niet terug in 2024

Naast De Roon heeft Koeman ook de middenvelders Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV) en Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq) opgenomen in zijn voorlopige selectie. Naast Wieffer is ook Kenneth Taylor (Ajax) niet opgenomen in het voorlopige keurkorps van Oranje.