Noppert: 'Ik ben niet nerveus'

Max Max
08 dec. 2022, 14:52
08 dec. 2022, 14:52
© IMAGO

Alles is nieuw voor Andries Noppert dit WK. Zo ook de persconferentie van woensdagmiddag, waar veel internationale pers aanwezig was. "Dit is nieuw voor mij, maar alleen maar leuk", zei Noppert met een lach.

Toch is Noppert niet bang voor de wedstrijd tegen Argentinië, die vrijdagavond op het programma staat. "Angst? Dat zeker niet. Er zal op een gegeven moment wel spanning komen. Je moet spanning hebben, anders kun je net zo goed stoppen. Maar nerveus? Dat niet."

Noppert probeert zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven, ondanks dat hij in een totaal andere wereld terechtgekomen is dit WK: "Ik moet gewoon mezelf zijn en dat accepteren alle jongens gelukkig. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Ik doe het op mijn manier. Dit is wel een andere wereld, maar daardoor ga ik mij niet anders gedragen."

En wat nou als een van de beste voetballers ooit, Lionel Messi, straks tegenover hem staat voor een penalty?  "Dan zal ik er klaar voor zijn. Maar hij kan ook een strafschoppen missen, dat hebben we aan het begin van dit toernooi gezien. Hij is ook maar een mens, net zoals wij."

Lees meer over:

WK 2022 Andries Noppert