Ook Lodeweges vertrekt bij KNVB

Max Max
01 jul. 2021, 20:01
01 jul. 2021, 20:01
© IMAGO

Nadat bondscoach Frank de Boer gisteren opstapte bij de KNVB is ook zijn assistent Dwight Lodeweges voorlopig gestopt bij de voetbalbond. Voorlopig ja, want als een nieuwe bondscoach hem vraagt als assistent gaat hij daar zeker over nadenken.

Er lag nog een optie voor een extra jaar, maar die wordt niet gelicht: "De optie moest vandaag worden gelicht, maar we zijn het er allebei over eens dat het nu niet het moment is", zei Lodeweges. "Om vast te leggen dat een nieuwe coach per se met mij moet werken, dat is niet logisch. Dat vindt de KNVB en dat vind ik zelf ook."

 Hij vervolgt: "Zelf sta ik er ook totaal open in. Als de volgende bondscoach zegt: ik wil met Dwight praten, dan kan dat altijd. Ondertussen ben ik net als de KNVB vrij om rond te kijken."

Lodeweges begon als assistent van Ronald Koeman: "Ik heb dit werk nu 3,5 jaar gedaan. Als het definitief stopt, kijk ik er sowieso met veel voldoening op terug. Hoe het EK is geëindigd, geeft natuurlijk een kater, net als het vertrek van Frank. Maar er zijn ook positieve dingen gebeurd. We hebben onder Koeman een nieuwe speelstijl geïntroduceerd, er zijn nieuwe spelers doorgekomen en Oranje haalde de finale van de Nations League. Wat de toekomst brengt, zien we wel. Ik kan me in elk geval voorstellen dat ik door ga in het voetbal. Ik vind het nog veel te leuk."