De opstelling voor Nederland -Senegal

Max Max
21 nov. 2022, 15:45
21 nov. 2022, 17:23
© IMAGO

De opstelling voor Nederland - Senegal is bekend. Bondscoach Louis van Gaal kiest voor Andries Noppert en Matthijs de Ligt in de basisopstelling van Oranje tegen de Senegalezen. Maandagmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd staat het eerste WK-duel van Oranje, Nederland - Senegal, op het programma.

Bondscoach Louis van Gaal laat zijn team starten in een 1-5-3-2 opstelling, met twee wingbacks die de hele flank moeten bespreken. In de spits staan twee aanvallers, met kort daarachter de nummer tien. Centraal achterin staat een blok van drie verdedigers.

Wie de keeper van Oranje zou moeten worden was waarschijnlijk de grootste vraag voor bondscoach Louis van Gaal. Al vooraf moesten er keuzes gemaakt worden en nu Andries Noppert, Justin Bijlow en Remko Pasveer mee naar Qatar zijn is het nog altijd lastig kiezen. Van Gaal haalt toch een verrassing uit de hoge hoed, door te kiezen voor de 28-jarige debutant Noppert op doel.

Centraal achterin staat op rechts niet Ajax-verdediger Jurriën Timber, maar Matthijs de Ligt. Timber is wat minder in vorm de laatste tijd en wordt vervangen door de Bayern München verdediger. Virgil van Dijk en Nathan Aké zijn de andere centrale verdedigers. Als wingbacks staan Denzel Dumfries op rechts en Daley Blind op links.

Op het middenveld is Frenkie de Jong zoals altijd een zekerheidje. De andere verdedigend ingesteld speler is Steven Berghuis en Cody Gakpo zal op tien plaatsnemen.

Voorin kiest Van Gaal ervoor om nog niet te starten met Memphis Depay, die pas net terug komt van een blessure. Vincent Janssen speelt in zijn plaats. Steven Bergwijn zal de andere spits zijn.

De opstelling van Nederland tegen Senegal:

Noppert; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké en Blind; F. de Jong, Berghuis en Gakpo; Janssen en Bergwijn.

De laatste stand in de poule van Oranje (WK 2022)

Lees meer over:

Opstelling WK 2022 Senegal