De opstelling voor Nederland - Wales

Max Max
14 jun. 2022, 19:25
14 jun. 2022, 21:03
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal heeft in zijn opstelling voor het duel Nederland - Wales opnieuw flink wat andere spelers opgesteld. Zoals verwacht lijkt de basisopstelling veel op het team dat vorige woensdag in Wales mocht aantreden.

In de goal is er wel iets anders, aangezien Jasper Cillessen afgelopen zaterdag ontbrak tegen Polen. Daarom keepte Flekken zaterdag, en zal vanavond Cillessen in het doel staan.

In de verdediging is er ook wat gewijzigd, aangezien Stefan de Vrij tegen Polen ook in de basis stond. Naast Matthijs de Ligt staan Teze en Bruno Martins Indi tegen Wales in de basis.

Op de flanken staan net als vorige week Hans Hateboer en Tyrell Malacia en centraal op het middenveld Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. Dat betekent dat Jerdy Schouten op de bank zit. Vorige week maakte hij tegen Wales nog zijn debuut.

Voorin staat het trio Cody Gakpo, Noa Lang en Vincent Janssen. De spits die afgelopen week wat later aansloot nadat hij trouwde in de VS mag zich bewijzen als aanspeelpunt in de spits.

Dit is de opstelling van Nederland tegen Wales:

Cillessen; Teze, Martins Indi en De Ligt; Hateboer, F. de Jong, Koopmeiners en Malacia; Lang, Gakpo en Janssen.