Oranje-international maakt indruk in Italië: ‘Hij is net Ronaldinho’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
19 dec. 2023, 15:07
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Tijjani Reijnders begint zich steeds meer op zijn plek te voelen bij AC Milan. De middenvelder, die afgelopen zomer voor minimaal twintig miljoen euro werd overgenomen van AZ, ontwikkelt zich crescendo en is momenteel ook niet meer uit het Nederlands elftal weg te denken. Voetbal International-analist Süleyman Öztürk vergelijkt de middenvelder zelfs met Ronaldinho, die in het verleden ook voor AC Milan speelde.

Reijnders had afgelopen zondag een productief aandeel in de 3-0 zege van Milan op Monza. De middenvelder scoorde na drie minuten en had bij de 3-0 een mooie voorassist. “Ze winnen dan met 3-0 van Monza en zijn doelpunt komt natuurlijk in het nieuws, maar bij dat boogballetje bij de 3-0, moest ik echt aan Ronaldinho denken”, vertelt Öztürk.

Tijjani Reijnders maakt indruk bij AC Milan

“Ik heb alle minuten van hem gezien bij Milan en je ziet hem bijna per week dominanter worden. Hij ziet zo veel, met en zonder bal. Hij kan passlijnen afschermen en vooruit kijken. Aan de bal: techniek. Die solo bij de goal moet je lef en bravoure voor hebben. Die pass bij de derde goal laat zien dat hij zich goed op zijn plek voelt.”

“Hij is echt een all-action-hero aan het worden bij Milan”, benadrukt de analist van het weekblad. “Op de helft van de tegenstander is hij net Ronaldinho. Ik zou zijn naam willen veranderen in Ronaldinho Reijnders.” Blessureleed zorgde ervoor dat bondscoach Ronald Koeman eerder dit jaar niet meer om de middenvelder heen kon. De middenvelder speelde vervolgens elk van de laatste zes EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal.

"Reijnders doet het erg goed bij Milan. Als je vanuit AZ naar Milaan gaat en je bent gewoon in je eerste jaar basisspeler op het middenveld, dat zegt voldoende", verklaarde Koeman vorige maand. "Hij heeft mij wel verrast. Hij heeft eigenlijk wat Frenkie de Jong ook heeft: hij loopt heel makkelijk. Hij heeft diepte in zijn spel zonder bal. Of ze samen kunnen spelen? Goede voetballers kunnen altijd samen. Tijjani kan ook wat dieper op het veld spelen dan Frenkie.”