The Athletic noemt Oranje-speler in één zin met Jude Bellingham

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
10 jun. 2024, 16:17
10 jun. 2024, 18:56
Jude Bellingham, Engeland, Oranje, Real Madrid
© IMAGO/Mee Met Oranje - Jude Bellingham, middenvelder van Engeland en Real Madrid

Het Nederlands elftal geldt weliswaar niet als topfavoriet voor de eindzege van het EK in Duitsland, maar de formatie van bondscoach Ronald Koeman herbergt wel een aantal spelers om nauwlettend in de gaten te houden.The Athletic noemt Jeremie Frimpong, Teun Koopmeiners en Xavi Simons. Koopmeiners wordt zelfs in één zin genoemd met Jude Bellingham.

The Athletic heeft een lijst met vijftig spelers opgesteld om deze zomer tijdens het EK in Duitsland goed in de gaten te houden. Naast Frimpong en Simons, die beiden een sterk seizoen in de Bundesliga achter de rug hebben, wordt dus ook Koopmeiners genoemd. De voormalig AZ-aanvoerder was erg belangrijk voor Atalanta Bergamo, dat de finale van de Coppa Italia nipt verloor van Juventus (0-1), maar in de Europa League-finale wel te sterk was voor Bayer Leverkusen (3-0).

Artikel gaat verder onder video

Teun Koopmeiners wordt vergeleken met Jude Bellingham

De prestaties van Koopmeiners zijn bij het Engelstalig medium niet onopgemerkt gebleven. “Dit seizoen concurreert hij met Bellingham als het gaat om prestaties vanaf het middenveld”, zo klinkt het. Beide spelers waren in het afgelopen seizoen erg productief. Bellingham speelde 42 officiële duels voor Real Madrid. Hij scoorde daarin 23 keer en gaf 13 assists. Koopmeiners kwam in 51 officiële wedstrijden voor Atalanta tot vijftien doelpunten en zeven assists. “Koopmeiners begint zijn beste jaren op 26-jarige leeftijd en is bereid een nieuwe uitdaging te overwegen na het bereiken van de finales van de Coppa Italia en Europa League in een historisch seizoen voor Atalanta.”

Het is een publiek geheim dat Koopmeiners na het EK een nieuwe uitdaging wil aangaan. Hij kon vorig jaar naar Napoli en werd de voorbije maanden in verband gebracht met onder meer Juventus. “Een behoorlijk EK 2024 na zijn beste seizoen bij Atalanta zou Koopmeiners helpen zijn dubbele wens te vervullen”, doelt het medium op een transfer naar een topclub.

The Athletic heeft ook lovende woorden over Frimpong en Simons. Frimpong werd als basisspeler landskampioen met Bayer Leverkusen, dat ook de DFB-Pokal in de wacht sleepte. Simons maakte veel indruk bij RB Leipzig. Het medium ziet voor zowel Frimpong als Simons nog wel een belangrijke uitdaging: excelleren in het Nederlands elftal. Frimpong beleefde een ongelukkige start in Oranje, maar was donderdag tegen Canada (4-0) de grote uitblinker met een doelpunt en een assist. Simons kwam tegen de Canadezen niet in actie en wacht nog altijd op zijn eerste interlandtreffer. “Zoals met de meeste dingen bij Simons, is de vraag niet óf, maar wanneer alles op zijn plaats valt”, zo klinkt het.