Oranje maakt zich op voor cruciale fase WK-kwalificatie

Max Max
30 sep. 2021, 11:21
12 okt. 2021, 13:51
© IMAGO

In de maanden oktober en november staat de beslissende fase van de WK-kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar op het programma. Met nog vier duels te gaan staat Oranje op de eerste plek in de groep, maar Turkije en Noorwegen liggen op de loer. Gaat Oranje zich in de komende twee maanden plaatsen voor het WK 2022, of zijn er nog play-offs voor nodig?

Het zijn weer spannende maanden voor de manschappen van bondscoach Louis van Gaal, de KNVB en de voetbalfans van Oranje. Liefhebbers van voetbalweddenschappen zetten weer volop in op websites als www.sportweddenschappen24.net en hopen dat Oranje de hooggespannen verwachten waarmaakt. Volgens de bookmakers maar het Nederlands elftal in elk geval een goede kans om zich te plaatsen voor het WK. Op dat WK zelf is Oranje verre van favoriet, maar daarvoor heeft Louis van Gaal nog een dik jaar om verandering in te brengen.

De eenvoudige wedstrijden in oktober

Zoals gezegd heeft Oranje nog vier wedstrijden te gaan in de poule en staat het momenteel bovenaan. In oktober staan er op papier twee eenvoudige duels op de kalender.

Op 8 oktober staat het uitduel tegen Letland op het programma. Op papier niet te lastig, maar Oranje moet waken voor onderschatting. In maart werd het in eigen huis 2-0 door doelpunten van Luuk de Jong en Daley Blind. Kan Oranje in Riga opnieuw een belangrijke stap op weg naar het WK zetten? Tegelijkertijd spelen Turkije en Noorwegen hun onderlinge duel, waardoor Oranje op minstens één van de twee tegenstanders een paar punten voorsprong kan pakken.

Vier dagen na het duel in Letland komt Gibraltar op bezoek in Nederland. Tegen de voetbaldwerg zal Oranje aan het toch al indrukwekkende doelsaldo kunnen werken is de verwachting. Een gokje op een dikke score zal volgens de bookmakers goede kans hebben.

De beslissende duels in november

De maand november is voor Oranje de beslissende maand in deze WK-kwalificatie. Met een uitduel tegen Montenegro en het thuisduel tegen directe concurrent Noorwegen wordt de kwalificatie afgesloten. Daarna weet Oranje of het direct geplaatst is voor het WK of dat er nog play-offs gespeeld zullen moeten worden.

Montenegro is een niet te onderschatten tegenstander, zeker in het uitduel. Ze hielden Turkije al op een gelijkspel en Noorwegen won er krap met 1-0. Oranje had het in het thuisduel overigens makkelijk en won eenvoudig met 4-0.

De laatste wedstrijd kan er weleens om gaan spannen. Thuis tegen de Noren kan het zomaar do or die worden voor Oranje, mits het dan nog niet geplaatst is. In een kolkende Johan Cruijff ArenA moeten dan de puntjes dus op de i gezet worden door bondscoach Louis van Gaal en zijn elftal.

Mocht het allemaal goed gaan, dan speelt Oranje volgende winter in november en december 2022 het WK in Qatar.

Lees meer over:

Zijlijn