Oranje stijgt naar plek 11 op FIFA-ranking

Max Max
16 sep. 2021, 13:24
07 jun. 2024, 12:42
© IMAGO

De prestaties van de afgelopen maand hebben ervoor gezorgd dat het Nederlands elftal richting de top tien van de FIFA-ranking kruipt. Door de zeges op Turkije en Montenegro en het gelijke spel tegen Noorwegen staat Oranje nu op plek elf. Vorige maand stond Oranje nog twaalfde.

Voor het EK van afgelopen zomer stond Oranje nog zestiende. Ondanks dat Oranje uitgeschakeld werd in de achtste finales, steeg het elftal in augustus al twee plaatsen. Dat komt onder meer omdat de dramatische jaren, waarin Oranje niet deelnam aan eindtoernooien in 2016 en 2018, langzaamaan uit de scores verdwijnen.

De laatste keer dat het Nederlands elftal bij de beste tien landen ter wereld hoorde, was in 2015. Destijds stond Oranje op het hoogtepunt vijfde, daarna zakte Oranje ver weg, zelfs tot buiten de top 20. Nu heeft Oranje de top tien weer in zicht, want Denemarken en Mexico liggen binnen handbereik. Oranje moet echter ook achterom kijken, want USA en Uruguay hijgen Oranje in de nek.

België is nog altijd nummer één, voor Brazilië en Engeland. Europees kampioen Italië staat vijfde, achter Frankrijk en voor Argentinië.

Lees meer over:

FIFA Ranking WK 2022