Oranje wint uiteindelijk ruim van Gibraltar

Max Max
30 mrt. 2021, 22:41
12 okt. 2021, 14:00
© IMAGO

Het Nederlands elftal heeft het derde WK-kwalificatieduel van deze cyclus een ruime overwinning geboekt. Het kleine Gibraltar werd met 7-0 verslagen na een 1-0 voorsprong bij rust.

Oranje begon erg stroef aan het duel met de voetbaldwerg, de nummer 195 van de FIFA-ranking. Het elftal van bondscoach Frank de Boer creëerde veel te weinig kansen en wist daarnaast de kansen die het kreeg niet om te zetten in doelpunten.

Pas laat in de eerste helft lukte het Oranje eindelijk om de ban te breken. Steven Berghuis kreeg de bal zomaar voor zijn voeten en schoot de 0-1 achter de uitblinkende doelman.

Het was duidelijk dat er in de tweede helft een tandje bij moest, maar ook in de beginfase van het tweede bedrijf lukte het Oranje niet om de score uit te breiden. Pas na een uur voetballen kwam de doelpuntenmachine van het Nederlands elftal op dreef.

Toen ging het ook direct snel, met binnen tien minuten drie doelpunten. Luuk de Jong maakte op aangeven van Berghuis de 0-2 en niet veel later maakte Memphis Depay en Georginio Wijnaldum de 0-3 en 0-4. Niet veel later maakte Donyell Malen er zelfs 0-5 van.

Binnen tien minuten was Oranje van een krappe marge van één doelpunt verschil naar een 5-0 voorsprong uitgelopen.

Oranje ging op jacht naar meer goals en vond die ook via invaller Donny van de Beek en opnieuw Memphis Depay. Zij krikten de score in de 85e en 89e minuut op naar 0-7 voor het Nederlands elftal.

Er kwam daarnaast nog goed nieuws uit Istanbul, waar Turkije met 3-3 gelijkspeelde tegen Letland. Daardoor staat Oranje nog één punt achter op de Turken, waarvan het afgelopen woensdag verloor. Noorwegen staat net als Nederland op zes punten.