Twee Oranjespelers staan op scherp en moeten oppassen tegen Oostenrijk

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
25 jun. 2024, 09:45
25 jun. 2024, 09:58
Michael Oliver, gele kaart, scheidsrechter, EURO2024, schorsing
© IMAGO - Scheidsrechter Michael Oliver

Bij het Nederlands elftal moeten Joey Veerman en Jerdy Schouten oppassen geen gele kaart te pakken tegen Oostenrijk. De middenvelders van Oranje staan op scherp en bij een nieuwe prent volgt een schorsing van één duel. Bij Oostenrijk, dinsdagavond de tegenstander van Nederland op het EK, zijn er liefst zes spelers die moeten opletten.

Tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland krijgen spelers na twee gele kaarten al een schorsing van één wedstrijd. Als een speler tweemaal geel (en dus rood) tijdens de wedstrijd krijgt, volgt diezelfde sanctie. Op een directe rode prent staat in principe ook één wedstrijd schorsing, maar verhoging of seponering is mogelijk na nader onderzoek.

Artikel gaat verder onder video

Bij twee gele kaarten is een speler geschorst op het EK

Alle kaarten werken door tot de kwartfinales en daarna vervallen ze. Veerman, die tegen Polen (1-2 winst) geel kreeg, en Schouten, die op de bon ging tegen Frankrijk (0-0), moeten dus mogelijk nog twee wedstrijden opletten.

Lees meer: Ronald Koeman kiest voor deze elf namen tegen Oostenrijk

Artikel gaat verder onder video

Lees meer: Waar en hoe laat wordt Nederland - Oostenrijk uitgezonden?

Aan de kant van Oostenrijk moeten er een stuk meer spelers op hun tellen passen in het Olympiastadion in Berlijn. Kevin Danso, Konrad Laimer, Phillipp Mwene, Maximilian Wöber, Marko Arnautovic en Patrick Wimmer riskeren de eventuele achtste finales van Oostenrijk te missen als ze tegen Nederland een gele kaart pakken.