Oranjespeler negeert pers na EK-uitschakeling: 'Hij moet snel volwassen worden'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
11 jul. 2024, 10:39
12 jul. 2024, 10:08
Xavi Simons, Nederland - Engeland, Nederlands elftal
© IMAGO - Xavi Simons, middenvelder van het Nederlands elftal

Na afloop van de halve finale op het EK tussen het Nederlands elftal en Engeland (1-2) weigerde Xavi Simons met de Nederlandse pers te praten. Volgens Mike Verweij vindt de international van Oranje dat hij kapot is gemaakt door de binnenlandse media. De international sprak alleen met buitenlands journalisten.

"Ik denk dat het heel verstandig is dat Xavi Simons eens met Memphis Depay gaat praten", aldus Verweij in de podcast Kick-Off Oranje van De Telegraaf. "Memphis had in het begin ook een moeizame relatie met de pers en voelde zich altijd verongelijkt. Vanavond (woensdagavond, red.) was Simons diezelfde verongelijkte kleuter", vindt de journalist.

Artikel gaat verder onder video

Xavi Simons negeerde de pers na afloop van het duel met Engeland

Simons, die in de beginfase de 1-0 scoorde voor Oranje, negeerde de Nederlandse pers in de mixed zone na de EK-uitschakeling van het Nederlands elftal. Verweij: "Hij wilde met iedereen praten, behalve met de Nederlandse pers. Kennelijk is er op tv een keer iets over hem geroepen. Toen hij wegliep, heeft de persvoorlichter nog een keer gezegd dat de Nederlandse pers hem ook wilde spreken, maar nee: de Nederlandse pers had hem 'kapotgemaakt'."

Een verdiende nederlaag van Nederland tegen Engeland

34.2%

65.8%

2855 stemmen

Verweij weet niet wie in de ogen van Simons, die in de Britse media werd geprezen, de ‘dader’ is. De middenvelder annex aanvaller van Oranje kreeg de afgelopen tijd bij Oranje geregeld kritiek te verduren. Aanvoerder Virgil van Dijk nam het na zijn optredens tegen Polen (1-2 winst) en Frankrijk (0-0) in de groepsfase van het EK al op voor zijn jonge teamgenoot.

Lees ook: Oranje op rapport: drie onvoldoendes na eliminatie door Engeland

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen vindt dat de international vooral naar zichzelf moet kijken. "Ook hij heeft dit EK niet geleverd. Na zijn goal hebben we hem niet meer gezien tegen Engeland. Hij moet snel volwassen worden."