Oranjespeler reageert woedend na wissel Veerman: 'Hij was echt boos'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
25 jun. 2024, 22:10
26 jun. 2024, 11:45
Joey Veerman is teleurgesteld na zijn wissel tegen Oostenrijk
© NOS - Joey Veerman is teleurgesteld na zijn wissel tegen Oostenrijk

Denzel Dumfries is dinsdagavond in de eerste helft van de ontmoeting tussen Nederland en Oostenrijk (2-3) boos geworden op een cameraman die Joey Veerman op de foto wilde nemen. Veerman had in de laatste groepswedstrijd op het EK in Duitsland een basisplaats, maar werd door Ronald Koeman al na 35 minuten al naar de kant gehaald.

Pascal Kamperman vertelde na het treffen in het Olympiastadion in ESPN Vandaag meer over wat zich na de wissel van Veerman voordeed op de reservebank. “Hij ging in het hoekje van de dug-out zitten. Het mooie was nog overigens dat er een cameraman naar hem toe kwam lopen en een plaatje ging maken. Hij werd weggestuurd door Dumfries. Die werd echt boos op die cameraman, zo van: wegwezen hier”, vertelde Kamperman.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Driessen voorspelt einde van interlandcarrière Oranjespeler

Lees ook: Oranje op rapport: speler krijgt een 2, een 3 en een 4 om de oren

Lees ook: Van der Vaart vernietigend over international: ‘Een schande, Oranje speelde zoals hij praat’

Veerman verscheen dinsdagavond voor de tweede keer sinds de start van het EK aan de aftrap. Maar na zijn teleurstellende optreden tegen Polen zakte hij tegen de Oostenrijkers volledig door het ijs. Koeman haalde de spelmaker van PSV in de eerste helft al naar de kant. Op beelden was te zien dat een zwaar teleurgestelde Veerman met een trui over zijn hoofd plaatsnam op de bank. Volgens Kamperman bekommerden vervolgens meerdere spelers zich om hun teamgenoot. “Uiteindelijk ging Joshua Zirkzee naast hem zitten, maar die heeft volgens mij niet zoveel gezegd hoor. Jeremie Frimpong kwam naar hem toe en heeft hem een tijdje op zijn bovenbeen zitten kloppen. Zo zijn er nog wel meer spelers geweest.”

Wat is het eindstation van Oranje op het EK in Duitsland?

54.3%

16.1%

8.1%

4.6%

16.9%

5093 stemmen

Kamperman vraagt zich echter af wat je in zo’n situatie tegen Veerman moet zeggen. “Het was een beroerde eerste helft en het is een beroerd EK voor hem tot nu toe. Dat hij werd gewisseld was volgens mij niet zo raar en dat hij teleurgesteld is en meer dan dat, lijkt mij ook logisch. Hopelijk krijgt hij de komende dagen nog wel een moment dat hij er anders tegenaan kijkt en er bovenop komt, want hij zat wel heel erg diep in de put.”

Jerdy Schouten vond Veerman er niet in negatieve zin uitspringen. "Ik denk dat we allemaal heel slecht waren in de eerste helft, stuk voor stuk. De trainer had er elf kunnen wisselen", beweerde de clubgenoot van Veerman. "Er zijn harde woorden gevallen in de rust. We waren echt niet goed in de eerste helft. Nog slechter dan niet goed. Iedereen wil honderd procent geven, maar ik denk dat het bij vlagen eruitzag dat we er niks aan deden. Dat kwam omdat we overal een stapje te laat waren. Dit moet een wake-up call zijn. We zijn stuk voor stuk niet achterlijk en we weten dat we het veel beter moeten doen."

Artikel gaat verder onder video

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Joey Veerman