Twee Oranjespelers staan op scherp en moeten oppassen tegen Roemenië

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
30 jun. 2024, 16:25
03 jul. 2024, 16:41
Michael Oliver, gele kaart, scheidsrechter, EURO2024, schorsing
© IMAGO - Scheidsrechter Michael Oliver

Joey Veerman en Jerdy Schouten moeten oppassen dat ze geen gele kaart pakken in de achtste finale tegen Roemenië. De middenvelders van het Nederlands elftal staan op scherp en bij een nieuwe prent volgt een schorsing van één duel. Bij de Roemenen, dinsdagavond om 18.00 uur de tegenstander van Nederland op het EK, zijn er liefst vier spelers die moeten opletten.

Tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland krijgen spelers na twee gele kaarten al een schorsing van één wedstrijd. Als een speler tweemaal geel (en dus rood) tijdens de wedstrijd krijgt, volgt diezelfde sanctie. Op een directe rode prent staat in principe ook één wedstrijd schorsing, maar verhoging of seponering is mogelijk na nader onderzoek.

Artikel gaat verder onder video

Hoeveel Oranjespelers staan op scherp?

Alle kaarten werken door tot na de kwartfinales en daarna vervallen ze. Veerman, die tegen Polen (1-2 winst) geel kreeg, en Schouten, die op de bon ging tegen Frankrijk (0-0), moeten dus nog mogelijk twee wedstrijden opletten. Als Nederland de halve finale bereikt, worden alle kaarten kwijtgescholden voor het restant voor het EK. Van Veerman is het overigens nog de vraag of hij dit EK in actie komt. Tegen Oostenrijk werd hij na een slecht eerste halfuur gewisseld door Ronald Koeman. Schouten speelt normaliter wel 'gewoon' tegen de achtste finale.

Lees ook: Van der Gijp zou vier wijzigingen doorvoeren bij Oranje in achtste finale

Aan de kant van Roemenië moeten er een stuk meer spelers op hun tellen passen in de Allianz Arena in München. Andrei Burca, George Puscas, Marius Marin en Razvan Marin riskeren de eventuele kwartfinale met hun land te missen als ze tegen Nederland een gele kaart pakken.

Wie gaat verder, Nederland of Roemenië?

81.8%

18.2%

2552 stemmen