Pechvogel mikt op verrassende deelname aan EK met Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
04 nov. 2023, 10:54
26 jan. 2024, 09:15
© ProShots

Bruno Martins Indi hoopt in de kijker te gaan spelen bij bondscoach Ronald Koeman. De verdediger van AZ keerde eind september na een blessureperiode van een jaar terug op de velden en kwam in de voorbije periode regelmatig als invaller binnen de lijnen. Martins Indi, 31 jaar en goed voor 36 A-interlands, heeft altijd hoge ambities gehad en ziet eventuele deelname aan het EK van volgend jaar zomer in Duitsland als ‘een geweldige bekroning’.

Martins Indi merkt dat hij steeds sterker wordt. “Nu is het zaak steeds meer wedstrijdritme op te bouwen. Mijn balgevoel in de kleine ruimtes heb ik helemaal terug”, verzekert Martins Indi in gesprek met Voetbal International. “Ik heb duidelijke doelen voor ogen. Wil mijn basisplek bij AZ heroveren en mezelf blijven doorontwikkelen als speler en bijdragen aan de ambities van AZ en om de Champions League weer naar Alkmaar te brengen.”

“Daar stopt mijn ambitie niet. Voordat ik geblesseerd raakte, werkte ik toe naar het WK in Qatar. Het lag in de lijn der verwachtingen dat ik de selectie zou halen. Dat is iets waar ik weer naartoe ga werken.” Martins Indi, die in het verleden ook voor Feyenoord, FC Porto en Stoke City uitkwam, speelde op 14 juni 2022 zijn 36e en voorlopig laatste interland. Dat was de Nations League-wedstrijd tegen Wales (3-2 winst).

Ambitieuze Martins Indi mikt op EK met Oranje

“Mijn hele carrière spreek ik hoge ambities uit. Dat is door deze blessure niet veranderd. Het EK in Duitsland zou een geweldige bekroning zijn. Ook omdat het zou betekenen dat ik bij AZ minimaal mijn oude niveau weer heb gehaald. Dat moet de volgorde zijn. Het feit dat ik weer nieuwe stippen aan horizon kan plaatsen, doet me ontzettend goed. Ik ben weer voetballer. De kwaliteit in mij is er nog, ook de mindset is altijd gebleven en zelfs versterkt. What doesn’t kill you, makes you stronger: dat heb ik afgelopen jaar regelmatig tegen mezelf gezegd. Dat klopt helemaal, weet ik nu.”