Van der Vaart ergert zich tijdens interview Simons: 'Ik word er moe van'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
11 jun. 2024, 08:36
11 jun. 2024, 12:15
Rafael van der Vaart, Xavi Simons, Nederland - IJsland, Oranje, Euro2024
© IMAGO/Mee Met Oranje - Rafael van der Vaart, 109-voudig Oranje-international

Rafael van der Vaart ergerde zich maandagavond aan het interview dat NOS-sportverslaggever Thierry Boon afnam bij Xavi Simons. Volgens de oud-international van het Nederlands elftal probeerde de journalist frictie te creëren bij de aanvaller annex middenvelder van RB Leipzig. Daar werd Van der Vaart ‘een beetje moe van’.

Simons maakte maandagavond in de vriendschappelijke interland met IJsland (4-0 winst) zijn eerste doelpunt voor Oranje. Na afloop werd hij door Boon geïnterviewd over zijn prestatie. Aan het einde van het gesprek vroeg de journalist of Simons verwacht dat hij in de basis staat op het EK in Duitsland, verwijzend naar 'een concurrent' als Jeremie Frimpong.

Artikel gaat verder onder video

Rafael van der Vaart ergert zich aan interview Xavi Simons

Simons moest daar niets van weten. “Hoezo concurrent?”, reageerde de aanvallend ingestelde speler een beetje geïrriteerd. “Het is gewoon een teamgenoot. Ik geniet ook van hem. Hij heeft een uitstekend seizoen gehad bij Leverkusen en ik bij Leipzig. Hij is mijn vriend, ik ben blij voor hem. Hij heeft ook zijn eerste goal en zijn eerste assist. Dat is belangrijk. We moeten geen concurrentie creëren. Hij is ook gewoon een teamgenoot die ook daar speelt en dat is het beste voor het team.”

Lees ook: Frenkie de Jong plaatst eerste reactie na horen van het slechtst denkbare nieuws

Van der Vaart was blij met het antwoord dat Simons gaf. “Ik vind dat wel een goed antwoord hoor. Ik word ook wel een beetje moe van die vragen om een soort van frictie te creëren”, was de 109-voudig international kritisch. “Misschien moet het wel als journalist hoor, ik heb daar geen verstand van”, voegde hij daarna toe.

Lees ook: Koeman haalt verdediger bij Oranje als vervanger van Frenkie de Jong

Van der Vaart vindt dat je het een andere speler niet hoeft te misgunnen. “Dat gevoel wordt altijd een beetje gegeven. Natuurlijk wil je altijd spelen en als hij goed is dan speelt hij. Vandaag scoort hij en hij had wel kunnen zeggen dat hij daar blij mee is, vind ik. Voor de rest mag het wel een beetje beter natuurlijk”, besluit hij.