Frenkie de Jong plaatst eerste reactie na horen van het slechtst denkbare nieuws

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
10 jun. 2024, 23:24
11 jun. 2024, 08:23
Frenkie de Jong moet het EK in Duitsland laten schieten
© IMAGO/Instagram - Frenkie de Jong moet het EK in Duitsland laten schieten

Frenkie de Jong heeft maandagavond gereageerd op het nieuws dat hij het EK in Duitsland aan zich voorbij moet laten gaan. De middenvelder van Barcelona en het Nederlands elftal bleek na onderzoek niet fit genoeg om te kunnen deelnemen aan het eindtoernooi en heeft op sociale media met een emotioneel bericht gereageerd.

"Ik ben verdrietig en teleurgesteld dat ik het EK niet ga halen", begint de spelverdeler van Barcelona en het Nederlands elftal op zijn eigen Instagram-pagina. "We hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan, alleen mijn enkel heeft helaas meer tijd nodig", legt de middenvelder uit, die de voorbije dagen nog deelnam aan de groepstraining.

Frenkie de Jong gaat niet met Oranje naar EK in Duitsland

De Jong vervolgt: "Het is een droom en de grootste eer om je land te vertegenwoordigen op een eindtoernooi. Het oranje shirt te dragen, het Wilhelmus te zingen en de support te voelen van het hele land. Maar nu ga ik, net zoals het hele oranje legioen ons team aanmoedigen vanaf de zijlijn. Let’s go boys", besluit de 27-jarige middenvelder.

De Jong raakte eind april geblesseerd bij een wedstrijd van zijn club Barcelona. Koeman besloot De Jong, die eerder dit seizoen al kwakkelde met zijn enkel, desondanks op te roepen in de hoop dat hij op tijd fit zou worden. Hoewel De Jong afgelopen week nog op het trainingsveld verscheen, is hij daar niet in geslaagd. De KNVB meldt dat de enkel van De Jong 'onvoldoende belastbaar' is en dat zijn herstel meer tijd in beslag zal nemen.

Extra zorg voor Koeman en Oranje is de fysieke toestand van Teun Koopmeiners. De 26-jarige middenvelder van Atalantaraakte in de warming-up van het duel met IJsland geblesseerd aan zijn lies.