Rafael van der Vaart: 'We ergeren ons dood aan hem'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
07 jun. 2024, 09:13
07 jun. 2024, 09:22
Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk, Wout Weghorst
© IMAGO - Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn positief over Wout Weghorst

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk prijzen het spel van Wout Weghorst na de oefeninterland met Canada (4-0 winst). De spits van TSG Hoffenheim en het Nederlands elftal kwam in de 62ste minuut in het veld en één minuut later scoorde de invaller de 3-0. Volgens de analisten is Weghorst een waardevolle speler om erbij te hebben.

Na ruim een uur spelen stond Weghorst op de juiste plek om na een schot van Jerdy Schouten de rebound binnen te werken. “We kunnen erom lachen, af en toe ergeren we ons dood aan hem, maar hij doet het wel”, aldus Van der Vaart donderdag bij de NOS. "Ik denk dat hij heel erg gewaardeerd wordt in dit elftal. Elke keer als de bal voor zijn voeten komt, scoort hij. Hij is enorm gretig. Het is echt een spitsengoal, hij zit er goed bij."

Artikel gaat verder onder video

Wout Weghorst krijgt complimenten na wedstrijd tegen Canada

Van Hooijdonk is het eens met Van der Vaart. Volgens de oud-spits is het fijn om een spits te hebben die ‘een magneet heeft’. “Dit balletje is echt spitseninstinct. Dat moet je voelen, dat moet je ruiken. Hij staat er klaar om de bal binnen te tikken, mocht hij eventueel vrij komen. Hij zit in een flow en dan gebeurt dit.”

Lees ook: Koeman discussieert over haarband van Depay: ‘Ik was verrast’

Tot dusver heeft Weghorst 31 interlands achter zijn naam staan en het doelpunt tegen Canada was zijn negende interlandgoal. De spits miste acht minuten voor tijd wel nog een grote een-op-een kans na een goede steekbal van Donyell Malen. Desalniettemin zijn de analisten erg tevreden over hem.

Lees ook: Bart Verbruggen bedankt voor bijnaam van Valentijn Driessen

Van Ronald Koeman kreeg Weghorst eerder deze week minder goed nieuws te horen. Tijdens het EK in Duitsland hoeft de aanvaller namelijk niet op een basisplaats in het Nederlands elftal te rekenen. "Iedere speler heeft een gesprek met de bondscoach gehad, waarin duidelijkheid is verschaft. Op dit moment ben ik niet de spits van Oranje. Dat is erg teleurstellend en klote”, zei de spits donderdag na afloop van de interland bij ESPN. “Ik waardeer het dat de bondscoach helder is geweest. Het is vervelend. Je wil altijd spelen. Dat is cliché, maar het is wel zo."