Reacties na België - Nederland

Max Max
05 jun. 2022, 08:39
06 jun. 2022, 08:46
© IMAGO

Uiteraard waren er na de 4-1 overwinning op België genoeg positieve woorden te spreken door de trainer en spelers van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal was lovend over het collectief, maar zag vooral ook enkele uitblinkers bij Oranje .

"Het is altijd een overwinning van het collectief, maar binnen het collectief zijn er altijd mensen die uitblinken", aldus Van Gaal. Die twee uitblinkers waren met name Steven Bergwijn en Frenkie de Jong, vond de bondscoach. "Het is ongelooflijk hoe die twee speelden."

Van Gaal snapt dan ook niet dat Bergwijn zo weinig speelt bij zijn club Tottenham Hotspur:  "Ik begrijp dat niet", zei Van Gaal. "Voor ons is hij goud waard. Hij speelde vandaag denk ik zijn beste wedstrijd. En Frenkie is altijd raak in Oranje."

Uitblinker de Jong zag ook een sterk Oranje

De Jong zei tegenover de camera van de NOS: "We hadden vaak een overtal op het middenveld en dat speelden we redelijk uit. Wij namen iets beter de posities in dan zij. We hebben een goed team, maar het is niet ineens dat wij nu de favoriet zijn voor het WK."

Dat was Van Dijk met hem eens, maar hij was ook zeer positief over zijn teamgenoten: "We hebben uitstekend gespeeld en goede goals gemaakt. Stevie was geweldig, Berghuis ook, Memphis was uitstekend, Frenkie is altijd goed. Ik kan over iedereen positief zijn. Het was een geweldige teamprestatie. Op naar meer."