Koeman looft Oranjespeler en raadt transfer naar topclub aan

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 jul. 2024, 18:04
02 jul. 2024, 13:23
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© OnsOranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ronald Koeman heeft zich op de persconferentie uitgelaten over de toekomst van Xavi Simons. De bondscoach van het Nederlands elftal werd gevraagd naar of de aanvaller annex middenvelder voor Bayern München zou kunnen spelen, waarna Koeman zijn international loofde en aanprees.

Het afgelopen seizoen werd Simons door RB Leipzig gehuurd van Paris Saint-Germain. In Duitsland speelde hij 43 officiële wedstrijden, waarin hij tien keer scoorde en vijftien assists gaf. Tot dusver speelde hij zeventien interlands, waarin hij één keer scoorde. Er is door zijn goede prestaties veel interesse in Simons en Bayern München zou er met de aanvallend ingestelde speler vandoor willen gaan. De Duitse topclub zou hem willen huren van Paris Saint-Germain mét een verplichte optie tot koop van 60 tot 70 miljoen euro. Koeman werd tijdens de persconferentie daarover bevraagd.

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman is positief over Xavi Simons

“Hij is een groot talent en grote talenten kunnen overal spelen”, aldus Koeman. “Hij heeft het laten zien in Nederland en afgelopen seizoen in Leipzig. Hij is één van de spelers van het Nederlands elftal. Als je onderdeel bent van het Nederlands elftal, dan kun je voor Bayern München spelen”, reageerde de bondscoach van Oranje resoluut.

Lees ook: Hele persconferentie Oranje in een deuk door blunderende, buitenlandse journalist

Koeman weet dat Simons en zijn familie heel serieus zijn en niet lukraak een keuze maken. "Hij en zijn familie denken heel goed na over de beste stappen in zijn loopbaan. Ik weet niet waar zijn toekomst ligt, omdat we nu bezig zijn met het EK, maar ik wens hem de beste club en de beste stap toe. Maar daar ligt bij ons niet de focus op."