Oranje geeft het volledig weg tegen Montenegro

Jildert Jildert
13 nov. 2021, 22:53
15 nov. 2021, 09:59
© IMAGO

Het Nederlands elftal heeft vanavond een uitgelezen kans op plaatsing voor het WK 2022 laten liggen. In Montenegro werd op ongelofelijke wijze gelijkgespeeld. Oranje gaf in een paar minuten tijd een 2-0 voorsprong weg en speelde gelijk. Zo gaat de wedstrijd tegen Noorwegen, dinsdag in de Kuip, toch de doorslag geven.

Zoals verwacht moest Nederland, met Arnaut Danjuma en Donyell Malen als vleugelspitsen, vanaf het begin tegen een Montegreinse muur aanboksen. Die werd in de eerste helft al geslecht, toen Davy Klaassen werd gehaakt in het strafschopgebied. Memphis schoot de gemakkelijk gegeven strafschop onberispelijk binnen.

Hoewel Montenegro zich niet gewonnen gaf en een paar keer gevaarlijk opdook voor het doel van Justin Bijlow, haalde Oranje de rust zonder kleerscheuren. Na rust was er minder gevaar en leek Oranje de wedstrijd definitief in het slot te gooien met de tweede goal van Memphis. De aanvaller tikte bekeken binnen op aangeven van Denzel Dumfries.

Zo zat Oranje op rozen, maar werd een WK-ticket tóch weggegeven. Na een reeks slechte verdedigende acties kon Montenegro zomaar de 2-1 maken, en even later zelfs de 2-2. Daarmee gaf het Nederlands elftal het compleet weg, en komt er enorm veel druk op de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen te staan (aanstaande dinsdag in de Kuip). Bij verlies kan Oranje het WK zomaar nog mislopen, en daar zag het voorafgaand aan het duel tegen Montenegro niet naar uit.