Samenvatting: Nederland - Italië 0 - 1

Max Max
07 sep. 2020, 20:51
07 sep. 2020, 22:39
© IMAGO

Het Nederlands elftal en Italië speelden maandagavond in de Johan Cruijff ArenA het tweede duel in de tweede editie van de Nations League.

Interim bondscoach Dwight Lodeweges voerde ten opzichte van het duel met Polen één wijziging door in zijn opstelling. Donny van de Beek startte in plaats van zijn maatje Steven Bergwijn, die rust kreeg. Wijnaldum schoof daardoor naar de rechtsbuiten positie.

Opstelling Nederland:

Cillessen; Hateboer, Veltman, Van Dijk en Aké; De Jong, de Roon en vd Beek; Wijnaldum, Depay en Promes.

Opstelling Italië:

G.Donnarumma; D'Ambrosio, Bonucci, Chiellini en Spinazzola; Barella, Jorginho en Locatelli; Zaniolo,Immobile en Insigne.

De eerste helft

In de openingsfase van de wedstrijd waren beide landen een beetje aftastend. De verdedigers zaten fel op hun man en echt grote kansen werden daardoor nog niet gecreëerd. Italië dook al wel een paar keer gevaarlijk voor doelman Cillessen op.

Italië viel aan in Amsterdam, meer dan we gewend zijn van de Italianen, die bekend staan om hun verdedigende spel. Het is duidelijk dat Roberto Mancini een andere weg ingeslagen is met de Italiaanse ploeg.

Kort voor rust resulteerde het aanvallende spel van Italië in de 0-1, door een kopbal van Barella.

Oranje kon dus nog geen vuist maken waardoor het halverwege tegen een kleine achterstand aankijkt.

De tweede helft

Beide teams startten in dezelfde opstelling aan de tweede helft. Lodeweges zal zijn team wakker geschud hebben om de tweede helft beter voor de dag te komen.

De donderpreek van Lodeweges leek wel zin te hebben gehad, want Oranje kwam beter uit de startblokken dan in de eerste helft het geval was.

Na een krap uur spelen kwam Steven Bergwijn in het veld in plaats van Donny van de Beek, waardoor Wijnaldum ook weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld kwam te spelen.

De laatste 20 minuten van de wedstrijd mocht de kersverse papa Denzel Dumfries ook invallen. Op zijn favoriete positie als rechtsback verving hij Hans Hateboer.

Oranje zette steeds meer aan en drong de Italianen terug op eigen helft. Echt grote kansen kreeg het elftal van Lodeweges echter niet. Met Luuk de Jong als invaller voor de geblesseerde Nathan Aké wilde Oranje de laatste tien minuten alles of niks gaan spelen.

Het werd helaas niks, waardoor Oranje opnieuw nieuw wist te winnen van Italië. Het was al de elfde keer dat Italië van Oranje won.

De Italianen gaan door de overwinning op Oranje ook aan kop in de poule met vier punten. Polen staat net als Oranje op 3 punten omdat het wist te winnen van Bosnië en Herzegovina. Dat land staat vierde en laatste met één punt.

Het eerstvolgende duel van Oranje is op 7 oktober tegen Mexico.

Lees meer over:

Italië WK 2022