Oranje verslaat Polen met 1-0

Max Max
04 sep. 2020, 22:15
04 sep. 2020, 22:37
© IMAGO

Om 20.45 uur werd in de Johan Cruijff ArenA afgetrapt bij het duel Nederland - Polen, het eerste duel in de Nations League voor beide landen. De andere wedstrijd in de poule wordt gespeeld tussen Italië en Bosnië en Herzegovina.

Interim bondscoach Dwight Lodeweges moest vooral achterin een beetje improviseren met zijn opstelling door afwezigheid van enkele vaste krachten als Blind en de Ligt. Hij koos verder voornamelijk voor de vaste namen.

De opstelling van Oranje: Cillessen; Hateboer, Veltman, Van Dijk, Aké; De Roon, Frenkie de Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Memphis, Promes.

De opstelling van Polen: Szczesny,Kedziora,Glik,Bednarek, Bereszynski,Szymanski,Krychowiak, Zielinski,Klich,Jozwiak,Piatek

De eerste helft

In de openingsfase zette Oranje veel druk op de verdediging van Polen. Ook de combinaties in balbezit zagen er alleraardigst uit bij het Nederlands elftal.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Polen er wat meer uit en verloor Oranje de controle over de wedstrijd. Tot echt grote kansen leidde dat nauwelijks, tot de laatste seconde van de eerste helft, toen Frenkie de Jong de paal raakte.

De ruststand was derhalve 0-0.

De tweede helft

Aan het begin van de tweede helft ging Oranje opnieuw op zoek naar mogelijkheden en da resulteerde ook in enkele gevaarlijke momenten. Het was echter Polen dat het gevaarlijkst werd, maar Cillessen bracht knap redding op een schot uit een teruggetrokken voorzet.

Na iets meer dan een uur spelen kwam het Nederlands elftal op een 1-0 voorsprong door en goal van Steven Bergwijn op aangeven van rechtsback Hans Hateboer. Het betekende de eerste goal van Bergwijn in Oranje.

Oranje bleef op zoek naar meer doelpunten en met name door een uitstekend spelende Frenkie de Jong kwam Oranje er regelmatig gevaarlijk uit. Als het nodig was wisten Van Dijk en Veltman het gevaar van Polen vaak eenvoudig te neutraliseren.

In de laatste tien minuten zette Polen wel aan, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer. Oranje probeerde nog wel aan te zetten, maar kwam ook niet meer tot scoren.

Zo wint Dwight Lodeweges zijn eerste duel als bondscoach van Oranje met 1-0 van Polen. Maandag staat, eveneens in de Johan Cruijff ArenA, het duel met Italië op het programma.

Lees meer over:

Nations League Polen WK 2022