Social media compleet verbaasd door keuze Koeman: 'Alleen omdat hij bij Ajax voetbalt'

Jeen Grievink Jeen Grievink
13 nov. 2023, 13:06
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Afgelopen vrijdag maakte Ronald Koeman zijn definitieve selectie bekend waarmee het Nederlands elftal op jacht gaat naar een toegangsbewijs voor het EK in 2024. Op de lijst met spelers staat ook de naam van Jorrel Hato. De zeventienjarige Ajacied werd door de bondscoach verkozen boven onder meer Jordan Teze. Op social media wordt deze beslissing van Koeman met de grond gelijk gemaakt.

Hato maakt zijn debuut in de selectie van het Nederlands elftal. De piepjonge verdediger is door Koeman opgeroepen om in de wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar een EK-ticket voor 2024 veilig te stellen. De Ajax-verdediger profiteert van een aantal blessures in de achterhoede. Zo zat Matthijs de Ligt wel bij de voorselectie, maar viel hij door een scheurtje in de kruisband van zijn rechterknie af voor de definitieve selectie. Ook Micky van de Ven moest verstek laten gaan en Sven Botman is nog steeds niet hersteld van een knieblessure.

Koeman wekt irritaties met selecteren Hato

Toch kan niet iedereen begrip opbrengen voor de keuze van Koeman om Hato te selecteren. Ondanks alle afwezigen, is men van mening dat er alsnog betere opties beschikbaar waren voor de bondscoach. Met name de naam van Jordan Teze wordt genoemd. De PSV'er speelt een uitermate sterk seizoen, maar kreeg geen belletje van Koeman. Dit heeft geleid tot frustraties op social media. Een stormvloed aan kritiek verscheen op X, voorheen bekend als Twitter. Hieronder een aantal reacties op een rij.