Speelt Christian Eriksen tegen Nederland?

Jildert Jildert
15 mrt. 2022, 14:06
22 mrt. 2022, 20:47
© IMAGO

Zien we Christian Eriksen terug in de wedstrijd Nederland - Denemarken, op 26 maart? Die kans is groot, nu de middenvelder weer geselecteerd is voor het Deense elftal. De 30-jarige Eriksen werd op het EK 2020 getroffen door een hartstilstand en was lang uit de roulatie. Gelukkig staat hij inmiddels weer op het veld.

Lees hier alles over de oefenwedstrijd Nederland - Denemarken!

Eriksen moest door zijn hartproblemen noodgedwongen vertrekken bij zijn oude club Internazionale. De Deen speelt tegenwoordig met een defilibrator, en dat is in Italië verboden. Hoewel hij na zijn vertrek bij Inter een paar keer in Amsterdam werd gespot, hield hij daar enkel zijn conditie op peil. Zijn nieuwe club vond hij in Engeland: Brentford, de nummer 15 van de Premier League.

Ook Kasper Dolberg keert terug in Johan Cruijff ArenA

Eriksen maakte op 26 februari zijn rentree in het voetbal, en zei na de wedstrijd een 'gelukkig man' te zijn. Hoewel hij pas drie wedstrijden speelde voor Brentford, haalt de Deense bondcoach hem nu al terug bij de selectie. Of hij ook echt meedoet is echter de vraag, want Eriksen kreeg afgelopen weekend een positieve coronatest. Daardoor kan hij pas later in de week aansluiten.

De middenvelder speelde al 109 interlands in het shirt van Denemarken. Ook de oud-Ajacieden Kasper Dolberg (OGC Nice) en Rasmus Kristensen (Red Bull Salzburg) keren terug in de Johan Cruijff ArenA.