Steven Berghuis uit twijfels over deelname aan het EK met Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
06 mei 2024, 10:36
06 mei 2024, 14:49
© IMAGO

Na meer dan twee maanden blessureleed maakte Steven Berghuis zondagmiddag tegen FC Volendam (1-4) zijn rentree voor Ajax. De middenvelder annex rechtsbuiten kan daardoor in principe nog op tijd fit raken voor het EK in Duitsland, maar twijfelt zelf over een eventuele selectie voor het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman.

“Ik heb zeker vakantieplannen, maar ik weet nog niet wanneer”, reageerde Berghuis na de wedstrijd voor de camera van de NOS. “Eerst richt ik me op de vijfde plek. Zodra we dat halen, kan ik thuis gaan plannen. Ik denk dat Oranje ver weg is. Je weet het nooit met blessures. Wie weet - en als ik opgeroepen word, zal ik altijd klaarstaan. Hopelijk gebeurt het, maar ik denk dat het lastig wordt.”

Gaat Steven Berghuis het EK halen?

Berghuis kampte de afgelopen maanden met blessureleed, van problemen aan de knie tot rugpijn. Hij maakte op 11 februari zijn laatste speelminuten voor de Amsterdammers en deed tegen FC Volendam ruim twintig minuten mee. De Ajacied speelde in september vorig jaar zijn laatste interland (1-2 overwinning op Ierland) en komt dus al langer niet meer voor in de plannen van Koeman.

Lees ook: KNVB haalt Oranje-duo voorlopig niet naar Nederland

Ajax speelt nog zondag tegen Almere City en neemt het volgende week op tegen het al gedegradeerde Vitesse. Het zijn voor Berghuis nog de enige twee duels waarin hij indruk kan maken op Koeman. Het Nederlands elftal speelt op 6 juni een vriendschappelijke wedstrijd tegen Canada en treft enkele dagen later IJsland. Tegen die tijd weet de bondscoach ook wie hij mee wil nemen naar Duitsland. Het EK begint op 16 juni met een wedstrijd tegen Polen.