Tienduizenden Oranjefans maken er een groot feest van in Berlijn

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 jul. 2024, 17:10
06 jul. 2024, 18:02
Tienduizenden Oranjefans in Berlijn
© X - Tienduizenden Oranjefans in Berlijn

De inmiddels legendarische fanwalk van de Oranjesupporters is zaterdag om 17.00 uur van start gegaan. Tienduizenden Oranjesupporters lopen luidkeels zingend achter de beroemde Oranjebus door de straten van Berlijn op weg naar het Olympiastadion, waar om 21.00 uur tegen Turkije de kwartfinale van het EK wordt afgewerkt.

Er zijn naar schatting zo'n 40.000 Oranje-fans aanwezig in Berlijn. De Nederlandse fans hebben de hele middag in een Oranje Fanzone op de Hammarskjöldplatz feest gevierd. Daar traden dj's Wipneus en Pim en de artiesten Robert van Hemert en Joël Borelli op. Op de bekende geluiden van de Snollebollekes gingen de vrolijk uitgedoste supporters van links naar rechts, ook al naderden de temperaturen de 30 graden.

Artikel gaat verder onder video

Tienduizenden Oranjefans zorgen voor groot feest in Berlijn

Er is niet alleen veel oranje te zien in Berlijn, maar zo mogelijk nóg meer rood. Supporters van Nederland en Turkije maken er samen een groot feestje van. In Duitsland wonen ruim 2,5 miljoen Turken. De hoofdstad telt alleen al circa 300.000 inwoners met Turkse roots.

Lees ook: Koeman krijgt op dag van Nederland - Turkije uitstekend nieuws

De politie van Berlijn heeft vier uur voor de kwartfinale alle fanzones in de stad tijdelijk gesloten. Na een een snikhete dag in de Duitse hoofdstad is het gaan regenen. Meteorologen voorspellen ook onweer. Veel Nederlandse fans hebben geen kaartje voor de wedstrijd en willen het duel bekijken in de fanzone van de UEFA bij de Brandenburger Tor. Als die gesloten blijft, dan kunnen ze het duel in veel kroegen in Berlijn volgen.

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Turkije uitgezonden?

Oranjes eerste wedstrijd in Berlijn was het derde en laatste groepsduel met Oostenrijk dat niet zo succesvol verliep (2-3 nederlaag). Het Nederlands elftal én de fans zullen vanavond hopen op een beter resultaat.

Lees meer over:

Oranje