Tips om een nog betere Oranjefan te worden

Max Max
27 jan. 2022, 15:51
28 jan. 2022, 15:52
© IMAGO

Je zult weinig Nederlanders tegenkomen die niet bevangen worden door het Oranjevirus als er weer een kampioenschap wordt gespeeld. Oranje vlaggen en dito hoeden, petten, outfits en gezichten sieren het straatbeeld. In binnen- en buitenland is duidelijk zichtbaar hoe groot de steun is aan ons nationale elftal. Wil je de roep van het Oranjelegioen nog harder laten klinken dan vuvuzela’s en het nationale volkslied? Met deze tips word je een nóg betere Oranjefan, ook al klinkt dit misschien onmogelijk.

1. Reis Oranje achterna

Het aftellen is begonnen. Op 21 november 2022 wordt in Qatar de aftrap gegeven voor het volgende WK. Het ligt niet bepaald naast de deur. Maar het is ook niet ondenkbaar dat de diehard oranjefan het elftal per camper nareist. Wil je je sneller van a naar b verplaatsen, dan ligt de keuze voor het vliegtuig meer voor de hand. Het is dan misschien verstandig om vast te besparen op je vervoers- en verblijfskosten. In Qatar betaal je voor een geïmporteerd biertje namelijk twee keer zoveel als in Nederland.

Een VPN kan jou helpen om tegen de meest gunstige tarieven te boeken. Wat is VPN? Een VPN is een virtueel privénetwerk waarmee je een extra beschermingslaag toevoegt aan al je internetverkeer. Je gegevens worden via een versleutelde tunnel naar de VPN-server verzonden. Van daaruit worden ze verstuurd naar de openbare server of de server van je eigen provider. Omdat je gegevens gecodeerd zijn, kunnen ze niet meer gelezen worden door hackers.

Behalve encryptie van je gegevens, levert het gebruik van een VPN nog meer voordelen op. Je kunt bijvoorbeeld kiezen met welke VPN-server je verbinding maakt. Dat kan een VPN-server in Nederland zijn, maar ook een VPN-server in Qatar. Luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere boekingssites bieden vaak lagere tarieven aan aan lokale klanten. Met een verbinding met een VPN-server in Qatar is het voor deze aanbieders net alsof je je in Qatar bevindt. Je krijgt de meest voordelige tarieven te zien, maar je kunt ook tegen deze tarieven boeken. Tel je winst maar uit.

2. Update je outfit

Heb je alle wuppies al verzameld? Heeft je oranje biercowboyhoed zijn beste tijd gehad? En zit je leeuwenpak niet meer zo comfortabel vanwege de coronakilo’s? Dan is het tijd om je oranje outfit een update te geven. Je kunt daarbij het internet afstruinen en hebberig worden door het aanbod van diverse webshops. Zorg er dan wel voor dat je een veilige internetverbinding hebt vooraleer je je betaalgegevens in gaat voeren. Met een VPN weet je zeker dat hackers deze informatie niet meer kunnen onderscheppen. Buiten de lockdowns om kun je natuurlijk ook gewoon naar een fysieke feestwinkel. Het passen alleen al levert veel voorpret op.

3. Maak je eigen merchandise

Maar als je het maximale wilt halen uit alle voorpret, dan ga je zelf aan de slag. Met een oranje stofje, schaar, naald en draad komt een handige harry of een handige tante al een heel eind. Maar ook voor de minder handvaardige supporters zijn er manieren om hun creativiteit te tonen. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfbedrukte T-shirts? Het is lang niet zo moeilijk als je op het eerste gezicht zou denken.

De meeste benodigdheden heb je al in huis, zoals een printer, computer, schaar, bakpapier en strijkijzer. Alleen voor transferpapier moet je even naar de winkel. Maak een ontwerp op je computer, spiegel deze en print deze met je gewone printer op transferpapier. Knip het ontwerp uit, haal de onderlaag van het transferpapier en leg het op het T-shirt. Bedek het met een vel bakpapier en ga er met een verwarmd strijkijzer overheen. Doe dit net zo lang als de verpakking van het transferpapier aangeeft. Ben je tevreden met het resultaat? Deel dit dan met je medesupporters door je hele vriendengroep van een ‘matching’ T-shirt te voorzien.

4. Laat jezelf zien op social media

Heb je gave fanshirts gemaakt, een geweldige outfit gescoord op het internet of een nieuw supporterslied geschreven? Deel dit dan ook vooral met je voetbalhelden. Voor de supporters zijn lege tribunes door coronamaatregelen een afschuwelijk beeld, maar voor de voetballers zelf natuurlijk ook. Lege stadions, reisrestricties en afgelaste wedstrijden hebben er bij hen ook flink ingehakt. Laat zien dat je er bent en dat je hen support. Ook al zit je niet op je vaste tribuneplek om een wave uit te voeren of uit volle borst te zingen. Schrijf een aanmoedigend berichtje, vergezel het met een leuke foto of een filmpje en deel het op hun social media.

Lees meer over:

Zijlijn Supporters WK 2022