Toptalent van Juventus dreigt niet voor Nederland te kiezen

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
23 okt. 2023, 13:20
26 jan. 2024, 09:15
© ProShots

Dean Huijsen overweegt serieus om voor het nationale elftal van Spanje te spelen, zo schrijven Spaanse media maandag. Het nieuws volgt daags na het debuut van de pas achttienjarige verdediger in het eerste elftal van Juventus. De geboren Nederlander, die op zijn vijfde naar Spanje verhuisde, deed zondagavond in de 0-1 overwinning op regerend landskampioen AC Milan de laatste twaalf minuten mee.

Volgens Spaanse media is het ‘de grote droom’ van Huijsen om in de toekomst voor Spanje uit te komen, het land waar hij elf jaar woonachtig was. De Amsterdammer maakte in 2021 de overstap van Málaga naar Juventus, ondanks dat hij ook belangstelling van onder meer Real Madrid en Barcelona genoot. De voorbije twee jaar maakte Huijsen een uitstekende ontwikkeling door en zondag volgde een beloning met zijn eerste minuten in het eerste.

“Dit was een avond waar ik als kind van droomde. Het werd een avond om nooit te vergeten”, zei Huijsen op zijn Instagram-account. “Het is onmogelijk om te beschrijven wat ik voel nu ik ben beloond voor al het werk dat ik heb verricht om hier te komen. Ik wil alle mensen bij Juventus bedanken die mij hier hebben verwelkomd en mij omarmden als een ware familie. Dit is voor mij pas het begin.”

Huijsen speelde de voorbije jaren voor de Onder-17 en Onder-18 van Nederland en maakte vorige maand zijn debuut voor de Onder-19, waar hij inmiddels aanvoerder is. Mocht de tiener in de toekomst daadwerkelijk ingaan op een eventuele oproep van Spanje, dan zal de bond een nationalisatieprocedure moeten starten, zoals men dat onlangs ook heeft gedaan met Aymeric Laporte (Al-Nassr) en Robin Le Normand (Real Sociedad).