Valentijn Driessen legt link tussen Oranjespeler en Geert Wilders

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
29 jun. 2024, 09:49
30 jun. 2024, 13:26
Noa Vahle en Valentijn Driessen
© IMAGO/Mee Met Oranje - Noa Vahle en Valentijn Driessen

Valentijn Driessen is onder de indruk van het optreden van Virgil van Dijk op de persconferentie van vrijdag in Wolfsburg. De chef voetbal van De Telegraaf zag een ware leider opstaan, die ook er niet voor terugdeinsde om kritisch in de spiegel te kijken. "Van Dijk deed het werkelijk geweldig", zegt Driessen, die pleit voor een carrièreswitch.

"Ik kan mij heel goed voorstellen dat hij je leven als perschef heel erg makkelijk maakt", vertelt Driessen over Van Dijk in een video-item van De Telegraaf. "Hij komt goed uit zijn woorden, kan zich goed verklaren en durft in de spiegel te kijken", somt de journalist op. "Hij deed het echt geweldig. Dit is een hele grote gemiste kans voor Geert Wilders", zegt Driessen vervolgens, waarna (politiek/voetbal)verslaggever Pim Sedee moeilijk begint te kijken.

"Zoals deze Van Dijk zich presenteert, presenteert hij zich als minister-president", zegt Driessen op bloedserieuze toon. "Dan kan je naar Dick Schoof gaan, maar de echte minister-president zat hier. Dat is Van Dijk. Let maar op, dat gaat nog een keer gebeuren", waagt de journalist zich aan een opvallende voorspelling. "Hij deed het wat dat betreft echt geweldig."

Lees ook: ESPN waarschuwt Ronald Koeman en Oranje voor Felix Zwayer

Lees ook: Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Ook verslaggever Noa Vahle is onder de indruk van Van Dijk en tevens vice-aanvoerder Nathan Aké. “Zij kregen natuurlijk een vragenvuur van de aanwezige journalisten, want die hebben al twee dagen kunnen broeden op welke vragen ze allemaal kunnen stellen”, vertelde Vahle vrijdagavond bij Vandaag Inside Oranje. “Het was wel bewonderenswaardig hoe rustig die twee spelers daar mee om gingen. Ze gingen echt geen vraag uit de weg.”

Vahle maakte uit de persconferentie op dat de wedstrijd tegen Oostenrijk uitvoerig is nabesproken. "Je merkt dat iedereen in de spiegel heeft gekeken, dat iedereen zijn verantwoordelijk heeft gepakt en zeker ook Van Dijk, want hij kreeg ook de nodige kritiek na die wedstrijd. Hij zei zelf op de persconferentie dat hij dat absoluut niet onterecht vond", aldus de verslaggever.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Virgil van Dijk