Van Dijk geniet weer bij Oranje

Max Max
09 okt. 2021, 09:33
11 okt. 2021, 22:50
© IMAGO

Oranje won vrijdagavond met 1-0 van Letland en is weer een stap dichter bij het WK 2022 in Qatar. Dat het moeizaam ging is een understatement, maar de punten zijn binnen, dankzij de goal van Davy Klaassen. Daar was ook aanvoerder Virgil van Dijk blij mee.

"We wisten van tevoren dat het een gevecht zou worden. Ik denk dat we de mogelijkheden op de 2-0 wel hadden, maar die valt niet en dan moet je er alles aan doen om de nul te houden en de zege te pakken."

Van Dijk had zich ondanks het matige spel uitstekend vermaakt. "Ik geniet enorm, want ik ben er lang uit geweest", aldus Van Dijk. "Met Oranje spelen, als aanvoerder, is het hoogst haalbare. Het is geweldig, ik ben er trots op."

'Ik raakte 'm perfect'

Davy Klaassen werd met zijn vroege treffer matchwinner bij Oranje. Hij knalde een corner achter de doelman van de Letten:"Ik raakte de bal perfect. Hij ging niet eens zo ver in de hoek, maar was wel zo goed dat de keeper niet veel tijd had."

Vlak voor tijd kam Oranje nog met de schrik kwijt: "Zij doen in principe niks de hele wedstrijd, maar zo'n balletje komt dan toch. Die pakt Justin heel goed. Dat hadden we eigenlijk voor moeten zijn, door al de 2-0 en 3-0 te maken."