Van Dijk: 'Ik mis het publiek'

Max Max
06 okt. 2020, 09:00
06 okt. 2020, 09:23
© ProShots

Aanvoerder van Oranje Virgil van Dijk zat gisteren naast de nieuwe bondscoach Frank de Boer, tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal. Hij sprak daar over de aanstelling van de nieuwe bondscoach en de afstraffing van zijn club Liverpool tegen Aston Villa een dag eerder.

Van Dijk had al met De Boer gesproken toe deze aangesteld werd door de KNVB: "Ik heb de bondscoach in een eerder stadium gesproken en het gesprek was toen heel goed, net als vandaag. Dat gesprek ging over hoe de situatie nu is bij Oranje. We hebben als spelersgroep nooit een lijstje met namen doorgegeven aan de leiding van de KNVB. Er is alleen om onze mening gevraagd, dus een wens van ons zou ik het niet willen noemen. We willen de lijn die we hadden ingezet graag doortrekken. Uiteindelijk heeft de KNVB met de raad van commissarissen een beslissing genomen.”

Over het duel met Aston Villa wilde hij weinig kwijt: "Er hoeft vrij weinig gezegd te worden", aldus Van Dijk. "Ik denk niet dat de honger minder wordt. Gisteren was een avond zoals we die nooit meer willen meemaken."

"We hebben er heel lang over gesproken met elkaar, al is dat lastig omdat veel spelers naar de nationale ploeg afreisden. We moeten rustig blijven en hard blijven werken. En als we terugkomen, hebben we een heel belangrijke wedstrijd tegen Everton."

Geen publiek

De komende tijd zullen duels zonder publiek gespeeld worden. Daar baalt Van Dijk enorm van: "Wij missen het heel erg. Het publiek geeft net dat beetje extra, het motiveert ons. Maar de gezondheid staat voorop."

Lees meer over:

WK 2022 Virgil Van Dijk