Van Gaal: 'De geschiedenis herhaalt zich'

Max Max
09 jul. 2021, 15:36
12 okt. 2021, 13:59
© IMAGO

De kans lijkt groot dat Louis van Gaal binnenkort begint aan zijn derde klus als bondscoach van Oranje. De KNVB was de afgelopen dagen in Portugal om te praten met de 69-jarige Van Gaal, die een nieuw dienstverband ogenschijnlijk wel zou zien zitten.

In gesprek met het Franse L'Equipe zei Van Gaal van de week: "De geschiedenis herhaalt zich. De positie van bondscoach is heel belangrijk met het oog op de ontwikkeling en innovatie van het voetbal in een land."

Van Gaal weet dat veel mensen hem graag als nieuwe bondscoach zien: "Toen Ronald Koeman vorig jaar vertrok naar Barcelona kreeg ik in de polls ruim 30 procent van de stemmen. Nu is dat ongeveer 80 procent", zei hij na het vertrek van De Boer.

Hij wil nieuwe successen boeken met Oranje: "Het beste team wint, niet de beste individuen. Dat zeg ik al veertig jaar. Nederland heeft fantastische spelers, maar tegen Tsjechië hebben we die niet gezien. Dan moet je je afvragen waarom dat is gebeurd. Dat is ook het geval bij Frankrijk of Portugal. In mijn ogen zijn dit geen teams, maar een verzameling individuen."

Lees meer over:

WK 2022 Louis Van Gaal