Van Gaal: 'Een grote prestatie geleverd'

Max Max
08 sep. 2021, 09:25
12 okt. 2021, 13:52
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal was na afloop van de 6-1 zege op Turkije uiteraard zeer tevreden over de prestatie van zijn ploeg. Sterker nog, hij vond dat Oranje een grote prestatie geleverd heeft. "We hebben een grote stap gezet naar het grote doel, WK-kwalificatie", sprak de bondscoach.

"Op dit moment hebben we alles in eigen hand", zei Van Gaal, kijkend naar de stand in de poule, waar Oranje bovenaan terug te vinden is. "Dat is knap na een lastige uitwedstrijd tegen Noorwegen en een thuiswedstrijd tegen Turkije en tussendoor nog Montenegro. Ook gezien de schorsingen en blessures. We hebben een grote prestatie geleverd."

'Dat is ook goud'

"Totale pressie", zo noemde Van Gaal het spel van Oranje tegen Turkije. "Dat hebben we 90 minuten volgehouden, niet normaal." Hij had nog een klein beetje kritiek: "We waren nog steeds te onzorgvuldig."

Van Gaal liet in de tweede helft veel spelers invallen. Ook zij voerden hun taak goed uit: "Zodat iedereen weet wat hij moet doen. Die Til doet het gewoon en wat denk je van die pass van Koopmeiners? Ook goud."

'Het was een grote gok'

Van Gaal probeerde zijn visie in korte tijd door te voeren, wat best lastig was: "Het was een grote gok. Ik heb mijn visie op ze geprojecteerd. Als ze die niet accepteren, wordt het heel moeilijk. Maar vanaf dag één heb ik het gevoel gehad dat ze mij graag wilden accepteren, met al m'n regels. Het is een fantastische groep."

Volgende maand speelt Oranje de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland (uit) en Gibraltar (thuis). De komende dagen gaat Van Gaal vooral even uitrusten. "Ik heb zoveel gesprekken gevoerd, heb iedere speler gesprokken, sommigen wel drie of vier keer. Het waren intensieve gesprekken. Deze week was erg vermoeiend."

Lees meer over:

Turkije WK 2022 Louis Van Gaal