Van Gaal en Van Dijk voorafgaand aan België - Nederland

Max Max
03 jun. 2022, 08:53
03 jun. 2022, 08:53
© IMAGO

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel België - Nederland in de Nations League schoven bondscoach Louis van Gaal en aanvoerder Virgil van Dijk aan om de vragen van de pers te beantwoorden. Zij gingen daar onder andere in op de situatie rondom Georginio Wijnaldum en op de steunbetuiging van Memphis Depay aan het adres van Quincy Promes.

'Memphis had dat beter niet kunnen doen'

Bondscoach Louis van Gaal was niet zo blij met het bericht van Memphis Depay op Instagram, die zijn steun uitsprak aan Quincy Promes, die verdacht wordt van het neersteken van een familielid.

 "Hij probeert een medespeler te steunen”, zei Van Gaal donderdag. "Ik vind ook dat je pas schuldig bent als je bent veroordeeld. Maar ik weet niet of het verstandig is om zo te reageren op sociale media. Ik denk zelfs van niet."

Van Gaal haalt er een situatie uit het verleden bij om het te duiden: "Ik ben Kluivert ook altijd blijven steunen toen hij nog niet was veroordeeld”, aldus Van Gaal, die wijst op een dodelijk verkeersongeluk dat Kluivert in 1995 veroorzaakte. "En toen hij wel was veroordeeld, heb ik hem ook proberen te helpen. Dat is ook Louis van Gaal."

Van Gaal heeft Promes niet meer opgenomen in de selectie zijn hij verdachte is. "Maar dat is omdat ik denk dat hij afgeleid is door deze situatie. Hij kan zich niet voldoende imagineren. En iedereen weet hoe belangrijk ik dat vind."

Van Dijk vindt dat Wijnaldum in Oranje hoort

Aanvoerder Virgil van Dijk schoof aan naast Van Gaal en ging in op het niet selecteren van Georginio Wijnaldum. "Ik vind dat Gini, met de kwaliteiten die hij heeft, altijd in Oranje hoort”, zei de aanvoerder van Oranje. "Maar hij zit niet in beste fase van zijn carrière, niet helemaal lekker in z’n vel. Hij moet de keuzes van de bondscoach accepteren en er alles aan doen om terug te komen in de selectie. Hij is belangrijk in de groep en dat zal in de toekomst weer zo zijn, daar heb ik alle vertrouwen in.”

Van Gaal zei er nog het volgende over: "Ik heb uitgelegd waarom ik Wijnaldum niet geselecteerd heb. Alles wat ik doe, de keuzes die ik maak, communiceer ik met de spelers en de staf.”