Van Gaal: 'Ik had dit al voorspeld'

Max Max
09 okt. 2021, 09:22
11 okt. 2021, 22:50
© IMAGO

Oranje won vrijdagavond moeizaam met 1-0 van Letland, toch niet bepaald de grootste tegenstander waar Oranje de laatste tijd tegen gevoetbald heeft. Toch was bondscoach Louis van Gaal niet verbaasd over de minimale zege en de moeite die daar voor nodig was. 'Ik had dit al voorspeld', zei de bondscoach na afloop.

"Vanochtend vroegen supporters die we bij de training tegenkwamen wanneer ik tevreden zou zijn. Bij 1-0, zei ik. Nou, dat is het geworden", zei de bondscoach. "Maar het had ook 4-0 kunnen zijn, want we hebben zo'n vijftien kansen gecreëerd."

Van Gaal wist al dat het lastig kon worden: "Dit soort wedstrijden zijn heel moeilijk, dat had ik voorspeld. Zij spelen met twee rijtjes van vier spelers, een man ervoor en een lange spits. Dan is elke lange bal een gevecht."

Oranje heeft door de zege, en het gelijkspel tussen concurrenten Noorwegen en Turkije, wel een mooie stap richting kwalificatie voor het WK gezet: "Je kunt zeggen dat het niet zo geweldig was, maar wij hebben gewonnen en Turkije-Noorwegen was 1-1. We zijn dus weer een stap dichter bij ons doel: het WK. Daar gaat het uiteindelijk om."

Lees meer over:

WK 2022 Louis Van Gaal Letland