Van Gaal legt uit: 'Ik wil deze jongens aan het werk zien'

Max Max
16 sep. 2022, 12:10
16 sep. 2022, 12:22
© ProShots

Bondscoach Louis van Gaal maakte vrijdag rond het middaguur zijn definitieve selectie bekend voor de Nations League duels met Polen (donderdag) en België (zondag). Hij nam enkele opvallende namen in zijn selectie op en liet juist ook sommige vaste waardes thuis.

Justin Bijlow, Jeremie Frimpong, Pascal, Struijk, Joey Veerman, Ryan Gravenberch, Jordy Clasie en Brian Brobbey vielen af uit de voorselectie. Dat betekent dat Pasveer, Noppert en Taylor wel tot de definitieve selectie behoren. Noa Lang, Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum ontbreken vanwege blessures. Laatstgenoemde mist door een scheenbeenbreuk het WK sowieso.

Van Gaal legt uit: “We hebben een aantal nieuwe spelers in de selectie opgenomen. Voor ons is dit de laatste mogelijkheid de jongens aan het werk te zien, voor we onze WK-selectie bekend moeten maken. Zoals ik al vaker heb gezegd is de voorbereidingstijd voor dit WK extreem kort, dus ik moet alle beschikbare tijd goed benutten. Na dit trainingskamp komen we pas op 14 november weer bij elkaar, een week voordat we onze eerste wedstrijd op het WK spelen.”

Lees meer over:

WK 2022 Louis Van Gaal